Terug naar Log

08-21-2001: "Mijn dag is weer goed"

Nooit eerder zulk helder water gehad. In de vijvers dan. Weg geheimzinnige onderwaterwereld want je kunt de kiezels op de bodem tellen. Beloning voor dit derven van droom is dat de salamanders van oppervlak tot diepte zijn te volgen, evenals koningin pad die over de bodem scharrelt. Ze is van majesteitelijke omvang.

Mijn hele dag is goed. Toen ik om de vijver liep kwam ik achter de paddenburcht een van mijn dikkopjes tegen. Gegroeid dat hij was, dat wil je niet weten. Minstens tweemaal zo lang en breed geworden met een flinke laag spek rond de ribben. Het leven moet voedzaam zijn op dit land.

Verontrustend was dat hij zich liet betrappen. Ik had evengoed een rover kunnen zijn. Hij hipte verschrikt naar de burcht om tussen de spleten te verdwijnen. Vrijwel gelijktijdig stak een even welvarende leeftijdgenoot zijn lijf naar buiten om een zonnetje pakken maar die trok zich verstandig in het donker weer terug.

Daar huizen ze dus, de paar die nog leven. Dat ik ze zelden meer zie is alleen maar een goed teken.

 

Reacties: (1)


Je zou dit soort stukjes moeten laten bundelen en uitgeven...of misschien op een natuurkalender... wauw, ik word al helemaal enthousiast. ;-)
Aliėtte, 22-08-2001 12:11 http://snotverjeppie.blogspot.com

 

 

 

Site Meter