Terug naar Log

09-04-2001: "Kortwieken"

Nieuwe dag, nieuwe kansen. Heb het toeval een handje geholpen door er de kniptang in te zetten. Kortwieken van letterlijk handige tools die uiteindelijk in de weg gaan zitten. Zodra ze buiten mijn wil dubbele toetsen aanslaan gaan ze er rigoureus af. Wil niet het risico lopen Ecritures in m'n nek te krijgen of tikfouten te maken in html.

Mijn moeder was eeuwig met nagels in de weer. Vijlen, polijsten, lakken en schaven. Broertje dood aan de tang maar wel leiden in last als een van d'r schoonheden scheurde of brak. Kwam bijna dagelijks voor en dan volgde deerlijk gejammer. Mij stond vooral het tijdverlies tegen. Al die oplapperij en het geplak van valse nagels die op de naarste momenten de soep invlogen. Ik ergerde me rot en zwoer om nooit te worden als zij.

De diepere grond voor het verheerlijken van lange, verzorgde nagels (er zijn culturen waar ook mannen lange nagels kweken) is om anderen te tonen dat je geen handwerk verricht. Mijn moeder masseerde haar handjes liever dan dat ze er de vaat mee deed of stofte. Dat deed ik. Wreed was alleen dat mijn nagels hier niet van te lijden hadden. Liefst kortwiekte ik ze dan ook slordig onder haar ogen. Van mijn knip-knip-rats ontstak ze in hevige woede wat ik heerlijk vond.

Denk ik altijd aan terug als ik haastig mijn nagels sta te knippen. Maltraiteren, noemde ze dit. Maar ik geef toe dat ik haar dan eventjes mis.

 

 

 

 

Site Meter