Terug naar Log

09-08-2001: "Twee kub"

Bloemen: bloeiend in de lage zon ondanks zojuist vertrokken hagelbui. Humeur: onveranderd opperbest. Status: ongedouched in rood trainingspak. Gezicht en handen: egaal zwart maar opluchting groot. Twee kub erfenis en ander ongeregeld naar de Emmäus waaronder elektrische typemachine en allereerste matrixprinter. Manlief hoofdschuddend en met handen op de rug, prevelend dat hij zich nergens mee zou bemoeien. Kreeg hij de kans ook niet voor want Tsja holde in een noodvaart met de spullen langs hem heen, vulde de auto en was vertrokken.

Katertje Pluis speelt jacht met m'n moeders mooie nertshoed waarop ze zo trots en zuinig was. Goed dat ze het niet ziet. Hij zet er zijn tanden in, schudt hem eens goed door elkaar en sleept ermee rond of het een konijn is. De spullen van bont nog niet weggedaan als ze daar lol aan beleven, evenmin als het jaquet van mijn vader. Niet dat ik hier een doel mee heb maar het staat meer dan welk stuk ook symbool voor de vergane generatie.

Toen de eerste laag ellende weg was kwam ik vanzelf terecht bij mijn eigen verleden. Afgeleefde zaken zonder betekenis voor mijn nu-en-heden. Kom ik nog op terug.

 

 

 

 

Site Meter