Terug naar Log

09-17-2001: "Overbelast"

Nog een beetje bleek om de neus want dat zat zo: mocht vanmorgen de uitslag van de MRI in ontvangst gaan nemen. De foto's waren beeldschoon geworden, daar niet van. Vier spannende vellen vol met mijn eigen knietje dat er mocht wezen. Alleen prijkte er op alle plaatjes een onvervalste Baker cyste van een zelfs voor hem imposante omvang. Dit was eigenlijk geen nieuws. Wel dat die werd veroozaakt door een of andere scheur in de meniscus, op de foto niet goed te zien hoe ernstig. Wat nu?

Ik zuig hem n keer leeg, zei hij. Een op drie kans dat hij voorlopig niet terugkomt en anders wordt het opereren. Zoiets had ik wel gevreesd. Toen zei hij dat hij een spuit ging bestellen en onderwijl nog even een patient wegwerken. Hoewel het spreekuur al ruim een uur was uitgelopen wilde hij nu prikken.

Een broeder bracht een blaadje met spuiten en jodium, decent afgedekt door een groene operatielap. Het was geen aangenaam gezelschap terwijl ik eenzaam op het behandelbed zat te wachten. Zo'n held ben ik nou ook niet. Langzaam nam ik de kleur aan van de operatielap aan.

Toen hij weer binnenkwam ging het vlot. Ik gleed op mijn buik en hij jodiumde een knie. Ik merkte gelukkig op dat het de foute was waarvoor hij bedankte. Overvolle wachtruimten voor te weinig artsen kn ook niet goed blijven gaan. Een arts kan nog zo goed en pietje secuur zijn, maar tegen permanente overbelasing is ook hij niet bestand. De verpleegster pakte mij bij de schouders en zei: zet u schrap want nu komt het.

Of het kwam! Ik ben dan vooraf geen held maar bepaald niet kleinzerig als het zover is. Dit wilde best steken en zinderde van heup tot teen. Wat erger was, hij zat naast de cyste. Nu werd de foto tegen de lamp gehangen om te localiseren waar hij moest steken. Alweer een kwestie van haast dus. Ik dacht ondertussen aan de Amerikanen en dat zo'n prikje absoluut niks niente mocht heten. Het tweede stak dan ook heel wat minder dan het eerste was bovendien succesvol. Twee forse borrels waren het wel, sprak hij voldaan terwijl hij weer naar de wachtkamer rende.

 

Reacties: (2)


Sjonge. Heb je er nu nog last van (pijn)? Sterkte!
Alitte, 17-09-2001 21:32 http://www.snotverjeppie.com

pfoe....
maar wel weer heel smakelijk verteld.
sterkte!
elly k, 17-09-2001 15:38

 

 

 

Site Meter