Terug naar Log

09-26-2001: "Troosteloosheid"

Troosteloosheid troef. Zojuist een grote bos hoge heide geplukt die onderhand staat te rotten in z'n knoppen. Je moet toch iets ondernemen om fleurig te blijven als het tegenzit.
De ruitenzetter is zonder bericht weggebleven. Het zal onze tijd wel duren op de inpandige camping, maar van dat vroeg opstaan voor niks word ik pissig. Voor mij tellen niet de uren voor twaalf dubbel, maar die na zeven.

Met de mail schiet het niet op. Niets verspeeld, maar erg veel dubbel. Eerst van het oude programma geŰxporteerd naar Eudora wat tot op zekere hoogte ging. Niet helemaal, dus toen met Eudora ge´mporteerd. Ziedaar de eerste doublures. Daarna met een andere applicatie - waarmee ik eerst importeerde uit het oude programma tot dit niet meer ging - alles uit Eudora binnengezogen. Gevolg: zeer veel vierdubbel wat niet de bedoeling maar onvermijdelijk was.

Daarbij zal ik alles aan schedules, signatures, filters en dergelijke opnieuw moeten programmeren terwijl ik nooit meer het makkelijke overzicht terugkrijg waarmee ik gewend was te werkten. Geen van de nieuwe programma's laat zien op welk adres de post is binnengekomen, wat nou net zo handig was.
Hoofdstuk personalities aka identities regelrechte ramp. Nooit aan passwords hoeven denken. Jaren geleden ingetikt liep alles onbezorgd volautomatisch. Nu worden passwords waarvan ik dacht dat ze goed waren niet meer gepikt. O ja, ik zal ze zeker nog wel ergens hebben, zo ben ik wel, maar ik zou momenteel niet weten waar.

Op de radio nog altijd mineurgekwetter. Afnemend consumentenvertrouwen en instortende vakantiemarkt. 't Zou raar zijn als het anders was, toch? Ach en wee! Wat mij nou verontrust, is het gestook tegen medemensen. Een jongen van school gestuurd omdat hij pro-terrorist was en door zijn klasgenoten verklikt. Je gaat toch eerst met zo'n jongen praten waarˇm hij zo denkt? Eigenlijk hŔ, tussen ons gezegd en gezwegen, vind ik Hollanders lang niet altijd het leukste volk.

 

 

 

 

Site Meter