Terug naar Log

10-04-2001: "Ten onder"

Dierendag, was het eerste woord dat ik opving toen ik vanmorgen uit het dons kroop. Nog voordat ik vernam dat medisch directeuren veertig procent meer gingen verdienen. Merkwaardig landje krijgen we hier waarbij het woord merkwaardig een eufemisme is.

Dat kleuters vandaag mogen poezelen met hun langharig tuig ben ik niet tegen, al kijk ik er altijd van op dat dit maar eens per jaar wordt aangemoedigd. Vandaag wordt Fikkie geknuffeld maar morgen wordt hij aan de boom gebonden.

Schandelijk zijn de extra worsten en happen die onze Mopsies en Minoezen die toch al met te dikke penzen slepen krijgen ingegeven. De commercie wil wat. Een hond of kat in Holland vreet een dagrantsoen waarvan in arme landen een heel gezin kan leven.

De gezondheidszorg heeft bij mijn weten langdurig om ruimere middelen gesmeekt. In mijn argeloosheid dacht ik dat dit meerdere geld bestemd was om leed bij verpleegbehoeftigen te lenigen dat a-sociaal geworden was in onze welvaartsstaat.

Nog niet lang geleden meen ik gelezen te hebben dat het overdreven managen, met alles wat daar aan rompslomp nog bijkomt, artsen verhindert om hun werk naar behoren en nog met plezier te doen; dat ziekenhuizen te weinig mensen kunnen aantrekken omdat er geen budget voor is; huisartsen staken omdat ze zich voelen uitgebuit; thuiszorg finaal aan de grond is gelopen omdat er geen geld meer voor is.

Holland gaat nog eens aan managers ten onder, aan onderzoekscommissies, aan geregel en geritsel vanachter het bureau. Gewichtige baantjes waarbij je geen handen vuil hoeft te maken, laat staan uit de mouwen te steken. Bah! hier word ik nou depri van.

 

 

 

 

Site Meter