Terug naar Log

10-16-2001: "Intelligent"

Nieuwegein, hoor ik net op het nieuws van 01.00 uur. Pakje ontdekt waar 'poeder' op stond. Heel postcentrum ijlings ontruimd en mensen ontsmet. Pakje voor onderzoek meegenomen. Tien tegen een dat pakje met 'poeder' buitenop geschreven afkomstig van een grapjas is. De lolbroek zal niet eens strafbaar zijn want waarom zou je het woord 'poeder' niet buiten op een pakje mogen schrijven?

Intelligent, dat miltvuur. Amerika onderschat zijn tegenstanders. In feite is het genoeg als er eens per twee weken echt miltvuur wordt verzonden. Eťn man kan de hele klus op zijn eentje klaren. Ontdekkingskans nihil. De boosdoener weet dat hij spontaan wordt geholpen door een aardig percentage pathologische typen die ook zo nodig pakjes moeten sturen. Vlak verder de dommen niet uit die een lolletje maken. Kijken of ze erin trappen als ik een pakje stuur met 'poeder' buitenop geschreven.

Aan de andere kant heb je een in te schatten percentage hysterische typen die elke ziekte voelen waarover ze horen. En er valt wat te horen tegenwoordig. De communicatielijnen worden almaar korter en nieuwsfeiten nog zelden onopgesmukt gepresenteerd. Wetenschappers worden rijp en groen voor de camera gesleept en mogen antwoord geven op suggestieve vragen. Zo krijgt in naam van de vrije nieuwsgaring het volk een partij doemprognoses over zich uitgestort waarvan zelfs honden geen brood meer lusten. Terwijl geen hond kan verifiŽren of de scenario's reŽel zijn. Gokken blijft gokken nietwaar want niemand kan in de toekomst kijken. Ook professoren niet.

Die ene terrorist heeft met zijn miltvuur een trein op de rails gezet, maar het getarte volk brengt de trein zelf in beweging en wel zo hard dat hij niet meer valt te stoppen.
Wat hebben die bombardementen in godsnaam voor een zin?

 

 

 

 

Site Meter