Terug naar Log

10-25-2001: "Bamboe"

De beste manier om niet te roken is lang te slapen, maar vroeg of laat raak je uitgeslapen. Na bijna een halve etmaal onthouding kan ik beneden tegen de stank aanleunen die er van gisteren en jaren hangt hoe vaak de ramen ook openstonden. Dit doe ik mensen aan die niet of niet meer roken? Nooit beseft. Wie rookt ruikt die rotlucht niet.

De hunkering begint. Buiten mij om glijden de handen elke vijf minuten gedachtenloos over broek- en borstzak of daar nog iets te halen valt. Er zitten alleen kruimels in de zakken zoals alles om mij heen van kruimels is vergeven; ikzelf een kruimel ben met vale teint en aangeslagen tanden die altijd uit mijn bek stinkt. Bekijk het van die kant en gij raakt genezen, bid ik mezelf maar toe.

Ik mis want zit vaak te tikken met onaangestoken strootje tussen lippen, ga op zoek naar riet. Te slap niet lekker geen substantie. Bamboe? Bamboe! Twijgjes voorhanden in alle dikten. Prima kwaliteit eigen kweek smaakloos reukloos gepolitoerd zonder bestrijdings, besmettingsmiddel met troostend gefluister als ik pluk.

Twee uur succesvol voorbij en de pest aan kauwgom want niets ordinairder. Of smeriger want altijd na eerste beten smaak als sneeuw gesmolten. Bamboe knaaghoutje doet het prima want kan tegen een beetje bijten. Niet teveel koffie nu maar liters water om te ontgiften. Duizeligheid dampt me de poriŽn uit.

 

 

 

 

Site Meter