Terug naar Log

10-25-2001: "After friet"

Friet was een traktaasje na tien dagen sober. Zit nu bolrond van genoegen aan de rand van een onuitputtelijk internetmeer de boter bruin te braden. Dat de configuratie nog niet deugt kan aan de pret van kijk mama, zonder tikken niets afdoen. Waar was ik gebleven?

Twee man op de stoep van Telematica die met kpn niets van doen hadden; zelfs geen medelijden. Ze waren makkelijk van aard en hoefden geen kabel te trekken. De ISDN-lijn had immers acht draden? O ja? Nou, daar splitsen we er twee vanaf en dat wordt dan ADSL.

Eentje ging de kelder in waar de splitter moest komen, de andere naar mijn werkkamer om daar de kabel te splijten. Ze hadden alleen niet goed afgestemd welke kleuren ze waarvoor zouden gebruiken. Profi's nietwaar? Het werkte voor geen meter en moest nog tweemaal over. Toen het wel werkte bleek het een tere constructie. Het ADSL-plugje hangt aan slechts twee draadjes. Als Pluis een keer niest zijn ze gebroken. Maar nu weet ik tenminste hoe de boel in elkaar zit.

Toen liet de oudste op zijn notebook zien dat hij op mijn naam en password beet had. Okť, moven met z'n tweeŽn voor twee gulden per minuut. We gaan niet nog over de Mac's ouwehoeren. Wordt een gebed zonder einde. Ze keken me medelijdend aan en wensten veel succes. Had ik ook nodig. Geen benul waar ik moest beginnen. Weet ook niet wat ik heb gedaan, maar zie: voorlopig ben ik er gekomen en morgen zien we wel verder.

En ja, rookvrij kon het niet blijven met dat aanvankelijke, en voortdurende onbehagen. Mezelf teleurgesteld? Welnee. Morgen opnieuw proberen. Zes in plaats van vijfenveertig is toch een prima prestatie?

 

Reacties: (1)


Absoluut! :-)
AliŽtte, 25-10-2001 21:43

 

 

 

Site Meter