Terug naar Log

10-25-2001: "Geluksstokje"

Bij uitzondering vandaag dus nog niet gesurft, kom ik zojuist bij Cockie een actiereactiestokje tegen. Aan mij vermaakt nogwel met een complimentje. Tuurlijk neem ik het aan, leuk om mee te spelen.

Het werkt als volgt: Actiereactie heeft vraag één bedacht. Cockie vraag twee. Ik beantwoord de vragen en mag hier één vraag aan toevoegen. Het maximum aantal is vijf. Wie begint aan vraag zes mag de eerste vraag laten vervallen.

Vraag 1: (van Actiereactie) Wat was je eerste gedachte deze schone ochtend?
(Cockie): Ik was om vijf uur wakker en kon echt niet meer slapen. Allerlei gedachten, ach je kent dat wel. (Zie stukje hieronder.) Pas na zeven uur viel ik in slaap en werd om precies te zijn om tien voor acht weer wakker. De eerste vraag die ik mij toen stelde was: Blijf ik nu liggen of ga ik eruit omdat ik om 08.30 uur in de sportstudio wilde zijn? Ik ben eruit gegaan en heb me lekker uitgeleefd aldaar tijdens een les steps op lekkere muziek. Ik voelde me gelukkig.

(elisa): Mijn eerste gedachten - het nieuws van 8 uur reutelde langs - waren divers: 'o neen, sigaretten doen we niet meer' en 'zou met die malheur van kpn die kabeltrekker nog wel komen?'. Toegegeven, niet bepaald hoogdravend maar het eerste deel was van goede wil. Kat geprikt, nog een kwartiertje terug in bed en om tien uur door hus uit diepe slaap gewekt met koffie. Tweede maal eerste gedachten (tweeledig weer): 'ha! da's lekker' en 'o neen, sigaretten doen we niet meer'. Ik ben 'smorgens dus niet op m'n best.

Vraag 2: (van Cockie) Wanneer voel jij je gelukkig?
(elisa): Als ik prachtig uitgevoerde muziek hoor, een boek lees dat indruk maakt, als ik de tuin onder een bijzondere lichtval bekijk, de vijver inspecteer, nieuwe seizoenen zie aanbreken in het bos, de grote bonte specht zachtjes hoor roffelen (en na lang turen ontdek waar hij zit), als ik rondsurf en onderhoudende links tegenkom, als het lukt mooie foto's te maken, als ik iets slims heb gedaan of ontdekt, als ik... als ik... Maar muziek neemt een voorname plaats in.

Volgende vraag wordt en stokkie gaat naar... even denken...

 

 

 

 

Site Meter