Terug naar Log

11-01-2001: "Opwinding"

Waarempel, er wordt aan de ramen gewerkt. Het moreel knapt hier ziendervoelend van op en het prachtige weer lokt me naar buiten. M'n B & O-telefoonhoorn met het fraaie kronkelsnoertje kan trouwens worden opgehaald. Het zoveelste spiraalsnoer waaraan Floris zich in de loop der jaren heeft vergrepen. Hij is dol op A-merken. Wordt een verrekte dure kat op deze manier.

Wat blijkt voor de zoveelste keer, maar telkens verdring je die strop? Draadje kan niet worden gerepareerd zodat hoorntje in z'n geheel moest worden vervangen. Pingping kassa! Ik durf niet vertellen wat dit kost. Vroeg ik in de winkel het oude hoorntje terug om te slopen en te zien hoe de montage in elkaar stak, spraken ze uit de hoogte dat dit niet ging omdat het alreeds gerecycled was. Zal me een volgende keer niet gebeuren. Dat er een volgende keer komt weet ik zeker.

Kom ik thuis is leiden in last. Ligt er een muis in de kelder. Opwinding alom terwijl het ding hardstikke dood is. Lang leve Pluis. Compliment verdiend voor zijn niet aflatende waakzaamheid. Daar hebben we hem toch ook voor?

Liever levende muis ontmoet? Nou dan! O, je durft het lijk niet op te ruimen? Wie is hier eigenlijk de held in huis? Blij dat ik onmisbaar ben. Met de lange kattenbakschep en een oude krant de prestatie van de dag geleverd. Nu ben ik weer even aan rust toe.

 

 

 

 

Site Meter