Terug naar Log

11-05-2001: "Aangenaam: Pluis!"

Alsof we tevoren wisten dat Pluis een veertje zou blijven maar we hebben de naam nooit bij zijn voorkomen gezocht. Die lag allang op mijn lippen voordat hij het huis binnenkwam. Staaltje van helderziendheid misschien. Z'n pasfoto heb ik op iconoblast gezet.

Hoe dit zo kwam zat zo. Op het moment dat we Pepijn terugvonden - broer van Floris, suikerkater - en ik in tranen afscheid nam, rolden er woorden uit mijn mond die ik met mijn verstand niet had kunnen bedenken. Ik keek naar m'n verstilde clowntje en sprak de ongerijmde zin: en de volgende heet Pluis!, alsof het een belofte betrof.

Zo is een maand of wat later een nieuwe grapjesmaker de roedel binnengekomen. Hij zag er vlotgroeiend en welgevoed uit met zijn acht schamele weken. Hij kreeg de naam Pluis ongeacht wat er uit hem zou worden. Terwijl aan Floris alles groot, imposant en magistraal is, is dit kleine spektakel een fijngebouwde lichtgewicht gebleven die zijn naam alle eer aandoet. Maar hoed u voor hem want hij is bepaald geen doetje.

 

 

 

 

Site Meter