Terug naar Log

11-12-2001: "Stinkshampoos"

Zoals velen heb ik een grondige hekel aan kappers. Niets mis mee tot ik een bloedlinke weerzin begon te ontwikkelen tegen shampoos. Ooit waren er prachtige jaren dat mijn gewassen haar enkele uren de prikkelende geur van gebreeuwd touw verspreidde.

L'Orťal maakte een shampoo die alleen via kappers te koop was op basis van teer. Onvoorstelbaar goed spul waarvan ik liters inkocht en waarmee ik jaren deed. En moet je me haar nou zien. Zo vol als een ragebol en roosloos.

De huidige gezondheidsshampoos met luchtjes die gedurende dagen opdringerig je hoofd afwaaien zijn om misselijk te worden. Even met de handen in het haar of de nagemaakte leliŽn der dalen, waarvan ik de echte te goed ken en waardeer, hupsen zo je drank en eten binnen.

Ondoordacht schudden met het hoofd of ik ruik mij. Als ik mijzelf al ruik, ruikt een ander mij meer. Ik wil verdorie alleen geroken worden op momenten dat ik hiervoor kies en dan ook nog naar luchtjes die ik zelf heb uitgekozen.

Het komt er in het kort op neer dat ik mij voel als een te zwaar geparfumeerde juffrouw die in een sterrenrestaurant de appetijt van anderen komt verpesten. Niet meer niet minder. En tjee wat heb ik hier een hekel aan!

 

 

 

 

Site Meter