Terug naar Log

11-19-2001: "De zin ervan / de zin erin"

Nieuwe Mac OS X ziet er oogverblindend uit, da's zeker. Prachtige kleuren, schitterende foto's voor desktop of screensaver en aardige grafische grapjes in en om het doc. Alleen, nog niet alle software is beschikbaar. Van wat er wel is schrik je je te barsten zoveel ruimte als het inneemt op de harde schijf.

Vervelender nog vind ik het switchen tussen oud en nieuw OS, afhankelijk van het op te starten programma. Knap bedacht om de overgang naar nieuwe software vloeiend te laten verlopen maar het is wel tijdrovend. Op zeker moment wil je toch van dat geschakel af.

Heb ik Mac OS X al nodig? Absoluut niet. Ik gebruik geen Linux, hoef geen server draaiend te houden, heb genoeg aan m'n kleine locale netwerk en bezit aan software meer dan mijn hart kan begeren. Moet er niet aan denken om voor de zoveelste keer de hele verzameling te upgraden.

Ik heb het nu gezien, bewonderd, gevoeld en onderzocht. Keer terug naar het oude totdat alle bugs verwijderd zijn en alle nieuwe versies van paketten gemeengoed geworden. En dan nog. Steeds mooier, nieuwer, groter, sneller. Ik heb het eigenlijk wel even helemaal gehad met de commercie want ze zijn onverzadigbaar en blijven bezig.

 

Reacties: (2)


Het is veel moeilijker om _niet_ mee te doen want altijd kriebelen uitdaging en nieuwsgierigheid. Ik hoop dat ik niet-roken langer zal volhouden dan niet-updaten.
elisa, 21-11-2001 17:57

ut vervelende is dat ik wel ben geupgrade naar XP (geen mac aan mijn vingers!), dwz ik ga mee in die commercie, ook al wil ik het niet altijd. Het lijken wel sigaretten, vind het moeilijker om niet mee te doen dan wel mee te doen. Nog een geluk dat het me niets kost...
bas, 21-11-2001 09:40

 

 

 

Site Meter