Terug naar Log

11-23-2001: "Morgen opnieuw"

De HCC leek wat rustiger dan we de laatste jaren gewend zijn. Dikke Ton (twintig kilo afgevallen) zei dat er ook minder handelaren waren. De paden zijn in elk geval behaaglijk breed en er werd niet over hoofden gelopen.

Nu was ik er pas rond half drie toen de ochtendmeute al liep te vertrekken. Alles zoals voorspeld en gehoopt. Vloekende mannen met lamme armen en tuimelende dozen monitor of printer, klemlopende karretjes en moeder de vrouw er humeurig naast zonder dat ze mocht duwen. Dom natuurlijk want juist vrouwen zijn door de kinderwagen behendig geworden. Stel dat ze haar babies zo nonchalant zou transporteren, dan bleven er weinig in leven.

Er stonden geen Iglo-karretjes meer met ijsjes verdorie. Alleen nog lange bufetten waar tamelijk onsmakelijke broodjes lagen en nog onsmakelijkere taartjes. Koffie uit een kartonnen bekertje kost drie-vijf-en-twintig. Zelf een reep meebrengen is dus aan te raden.

Naarmate mijn voeten vermoeider raakten - want je sjouwt wat af - begon de hunkering naar roken. Zoveel jaren gewend geweest om met een sigaretje tussendoor op adem te komen. Die nicotinepleister van 20 was voor deze onderneming bepaald aan de magere kant. Ik snoof als een arm kind de begeerlijke flarden rook op van pauzerende mannen maar bleef sterk. Dat ik niets te roken had was geen beletsel want ik had een vreemde best om een sigaret durven vragen.

Wie een glimmende digitale camera bezit kan zich hiermee niet meer vertonen, wil hij voor vol worden aangezien. De nieuwe trend is namelijk zwart en de bodies zijn forser geworden. Sommige lijken op de ouderwetse fototoestellen die we nou net hadden afgezworen. Wat een boerenbedrog! Wat laten wij ons toch aandoen door de commercie.

Mijn kooplust was zo minimaal dat ik morgen verdorie weer terug moet. Er worden IBM ATA harddisks 80 GB 7200 RPM aangeboden voor fl.399. Op de terugreis sloeg ik mij voor de kop. Mijn hebzucht was niet verder gekomen dan een partijtje DC4-tapes voor de oude streamer die het [afkloppen] nog altijd doet. En een stinkduur bloedmooi photoshopboek waarop ik korting kreeg omdat de man me kende.

 

 

 

 

Site Meter