Terug naar Log

12-02-2001: "De droom"

Iedereen droomt, zeggen wetenschappers. Hoe vervelend dat ik nooit droom. Of niet onthoud. Of maar even onthoud en voorgoed vergeet. Al wil ik nog zo graag, nachtbeelden komen niet terug. Hoogstens voel ik of het prettig was of naar. Ik houd aan al die uren slaap niets over.

Mensen die zich hun dromen herinneren benutten hun tijd beter, denk ik. Ze verwerken in geheimzinnige tekens en beelden hun ervaringen. Dit kan plezierig of afschuwelijk zijn, maar ze leiden (lijden) met hun dag- en nacht persoonlijkheid tenminste nog een dubbelleven.

Zij hoeven nooit wakker te worden met spijt dat ze niets hebben uitgevoerd.

 

Reacties: (3)


Geen idee wat beter is: dromen wel of niet kunnen onthouden. Te moe zijn om dromen te onthouden zou ook een goed teken kunnen zijn.
elisa, 03-12-2001 12:25

Soms weet ik aan het begin van een droom dat ik droom, aangezien het een droom is die ik al eerder heb gedroomd. Ik weet wat er komen gaat en dat ik er niet aan kan ontsnappen, en dat het een lange nacht gaat worden. Soms zitten er verschillen in de details. Als de droom anders wordt, echt anders ,ineens kan ik vliegen of krijg ik hulp, dan weet ik dat dit de laatste keer is dat ik deze droom droom.
Heel soms komen dromen uit, een auto ongeluk wat ik had, had ik jaren ervoor al gedroomd. Wel in een iets andere setting en in mijn droom vloog ik over de kop wat in werkelijkheid niet gebeurde.
De laatste tijd ben ik te moe om te dromen of om ze te onthouden.
bas, 03-12-2001 08:22

Ik onthoud zelden de verhaallijn van een droom. Wel de sfeer; die kan dan de hele dag bij me blijven, wat soms prettig is en soms helemaal niet.
Ik heb stapels ongeopende enveloppen op mijn bureau liggen; soms schrijf ik daar midden in de nacht een droomfragment op. Echt heel duidelijk, vind ik op dat moment zelf. En als ik het dan de volgende dag überhaupt nog kan ontcijferen is het vaak hilarisch van vaagheid.
Puck, 03-12-2001 02:42 http://puckspodium.com

 

 

 

Site Meter