Terug naar Log

12-03-2001: "Geduld? Ho maar"

Om 8 uur de vraag: moet ik m'n bed uit voor de schilders? Mmm, eerst zien dan geloven. Gelukkig stond echtvriend op. Om 9.30 uur heb ik die - voor het eerst trouwens - uitgefoeterd. Steekt hij onder mijn neus een sigaret aan bij mijn eerste bak koffie wat mijn zwaarste moment van de dag is. Ik vlucht met koffie naar m'n eigen verboden-te-roken kamer die trouwens fout ligt en alle sigarenstank uit de zitkamer aanzuigt.

Om 10 uur nog niks schilderachtigs te beleven. Telefoon gegrepen.
- Zijn ze d'r nog niet dan? Ze zijn hier al weg hoor. Ze komen in de loop van de morgen, dat is de planning.
- Loop van de morgen?, foeter ik, laten we het even duidelijk houden alsjeblieft. Ze zouden vandaag beginnen en vandaag is geen loop van de morgen.
- Jawel mevrouw, maar er kwam iets tussen...
- Alles goed en wel, maar vanaf nu wordt er eerst hier geschilderd tot alles af is, ja. Nou is het verdorie mooi geweest!
Oef zeg, wat kan ik pissig worden zonder tabak.

Om 11.30 twee schilders die eerst weer het hele huis doorlopen om te noteren wat geschilderd moet worden. Hun bazen hebben dit al zo vaak gedaan. Ik vraag de heren na een dik half uur wat ze eigenlijk komen doen: schilderen of alleen kijken wat er geschilderd moet worden? Ze komen schilderen, zeggen ze. Fijn, zeg ik, dan zou ik daar maar eens mee beginnen. Ze wisselen blikken met elkaar van wat een takkenwijf maar het interesseert me geen biet. Geduld hebben behoort tot het verleden.

 

Reacties: (2)


Te laat! had 3 maanden eerder gemoeten. Vandaag was begin van het einde.
elisa, 04-12-2001 12:19

Misschien een ideetje. Ik heb wel eens gezien dat mensen (van de crew van een popgroep en zo) een T-shirt hadden met daarop:

"tering takke tyfus crew"

Mischien iets voor jouw? Mogelijk in een aangepaste variant, die nog grapiger is... ("crew" vervangen door "verbouwing", of zo?
roelof, 03-12-2001 19:35

 

 

 

Site Meter