Terug naar Log

12-06-2001: "Als nieuw"

Woon in een nieuw huis. Lijkt het. Voelt als na een lange vakantie. Dan kom je ook met vreemde ogen binnen en denkt: hee, dit kon ons huis wel eens zijn! Dan heb je een maand of langer uit n koffer geleefd wat prima is bevallen maar denkt ook wat angstig 'wat moeten we met al die overdaad?

Hier leun ik nu ook tegenaan. Dat de meubels staan, kleden liggen en gordijnen hangen vind ik behaaglijk. Maar het teveel op vensterbanken, richels en planken dient voorkomen te worden. Waar laat ik het spul en hoe verklaar ik de leegte? Niet alles kan in kartonnen dozen worden opgestapeld.

Het grootste nadeel van ouder zijn is dat je van allerlei dierbaren erfenissen hebt. Veel snuisterijen hebben gevoelswaarde. De een is er bevattelijker voor dan de ander. Meestal kan het me niet zoveel schelen maar soms vliegt die piteit van alles bewaren me aan. Als ik met nuchtere koele ogen de bric--brac bekijk die weinig samenhangend is, en de torenhoge gestapelde dozen op manlief z'n kamer die nog geen snipper kan weggooien.

Er zijn ergere dingen. Niet zeuren. Eerst maar eens blij zijn dat de boel weer op z'n plek staat.
En dat ik vandaag alweer niet heb gerookt.

 

 

 

 

Site Meter