Terug naar Log

12-07-2001: "Spannend"

Volgende fase: blaasjes in m'n mond, schrale tong en bloedend tandvlees na het poetsen. C. zegt dat het er allemaal bij hoort. Steek je tong eens uit? Ze kijkt of ze visioenen ziet. Zo vlug al, zegt ze verbaasd en sleept me mee naar de spiegel. Kijk zelf maar.
Tong naar buiten en dan snap ik wat ze bedoelt. Aanslag verdwenen. Er hangt een lapje rose uit mijn mond dat er pril en fris uitziet. Geen blaasje te zien, al voel ik ze prikken. Opnieuw een aangenaam aspect. 't Is niet alles kommer en kwel. Wel hangen er velletjes aan m'n lippen, maar die zullen ook wel weggaan.

Vanmiddag een keer of wat gedacht: vroeger zou ik een sigaret opsteken. Het was meer een droge constatering dan een diep verlangen. Wel meer koekjes gegeten dan goed voor me is, maar daarover moet ik maar niet piepen.
Soms moet ik om mezelf lachen. Dan realiseer ik me dat deze nieuwe situatie een kolfje naar mijn hand is. Nooit eerder zo nieuwsgierig geweest want het is onvoorspelbaar hoe een dag verloopt, hoe ik me zal voelen of gedragen. Het is of ik naast mijzelf wandel en op afstand toekijk. Vanaf de eerste dag dat het lukte clean te blijven - dat is nog het meest verrassend - heb ik geen verleiding meer gekend. Alleen ontwenning en dat is iets anders.
Maar over die eerste dag clean heb ik jaren gedaan.

 

 

 

 

Site Meter