Terug naar Log

12-11-2001: "Ochtendhumeur"

Vanmorgen voor het eerst sinds 27 dagen zomaar de ochtendkrant gelezen bij m'n eerste kop koffie, maar het was wel zo rustig zonder. Wat een rotnieuws allemaal. Hiervan kan je maar beter uit de avondbladen kennis nemen als je al wat bent afgestompt.

Hoe organiseren andere West Europese landen hun gezondheidszorg? Bij mijn weten is die in diverse landen gratis. Ongetwijfeld zal de kwaliteit daar minder zijn, maar beter half dan helemaal geen. Hoewel kwaliteit? Hoe zit het hier met kwaliteit in de zorg? Wij betalen ons blauw aan iets dat nauwelijks meer bestaat.

Broers en zussen die elkaar in de laatste levensfase willen verplegen en dan worden gekort. Je houdt toch zoveel onmenselijke domheid niet voor mogelijk? Om woedend te worden. Opname in verzorg- of verpleeghuis, zelfs thuiszorg kost scheppen meer dan deze korting opbrengt. Plus het onmenselijke dat je het mensen uit één nest onmogelijk maakt voor elkaar te zorgen. Ze zijn niet wijs.

Troela Brandnetel heeft op de haar voortvarende manier weer een partijtje wegen uitgelegd waartegen nog bezwaar wordt gemaakt. Ze heeft op papier een nogal leggerig handje. Waren daar geen tolpoortjes en diverse hogedruktreinlijnen? Dat mens denkt wat af.

Radio doet ook nog een duit in mijn droeve gemoed. Borduurt verder op de verkrachtigingen in de asylcentra. Hulpverlener vertelt zonder blikken of blozen dat kinderen van zes 's nachts worden gegrepen als ze gaan plassen. Ja, de politie weet ervan. Nee, er is weinig tegen te doen. Nee, ze zijn hergeorganiseeerd. Er lopen nu nog maar twee man/vrouw per centrum.

En dan als vuurpijl op mijn woede. Bij het ANP de melding van een grote bedrijfsbrand in Bergambacht.
"Een grote brand heeft dinsdagochtend een bedrijfsverzamelgebouw op een industrieterrein aan de rand van Bergambacht vrijwel geheel verwoest. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Wel moest een gezin in de buurt van het pand aan de Lekdijk worden geëvacueerd."
Tot nu toe niets mis, maar nu komt het:
In een van de ruimtes van de grote loods was een hennepkwekerij, aldus de politie. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Pffff... vervangende rookpluim, maar gerookt heb ik niet.

 

 

 

 

Site Meter