Terug naar Log

12-11-2001: "Dubbele goden"

Soms zijn er dagen die je beter had kunnen overslaan. Weet je alleen niet tevoren. Herinnert echtvriend zich om kwart voor vijf: auto moet naar de garage! Racen dus. Waarvoor ook weer? Vreemd geluid in ventilatorsysteem. O ja. Alleen is er al een week niets meer te horen.

Wel/niet naar laten kijken? vragen we de monteur.
Gevaarlijk is het niet, verzekert hij.
Wat kost een kijkoperatie?
Hondervijftig per uur, ex btw.
En hoeveel tijd heb je nodig?
Uurtje openmaken, uurtje sluiten, en dan nog wat vinden, hè?
Laat maar, zeggen wij. Doe maar als hij toch een keer open moet.

Gaan we - 't is bijna avondmaaltijduur - bij MacDonnalds frietje halen. Als je ze binnen eet zijn ze heter dus beter. Vooruit dan maar. Een Mac-weet-ik-veel en een milkshake erbij dan hebben we meteen gegeten. Komen we thuis blijk ik mijn tas vergeten. Dit is verdorie al de tweede keer. Wat bezielt me in die tent?

Teruggescheurd. Beseft dat de goden zich zelden tweemaal laten verzoeken. Dat éénmaal boffen al mooi was. Wat zit erin? Lege portemonnee met pasjes, rijbewijs, kleurenpalm, twee concertabonnementen en sleutels natuurlijk met ergens wel het adres. Allesbehalve vrolijk ben ik, maar roken doe ik niet.

Geluk is met mij want hij staat nog op dezelfde plek. Er zitten andere mensen maar niemand kijkt op als ik hem pak. Pak van m'n hart. Snel weer naar huis waar Beer in de keuken aan de dunne blijkt te zijn. Tjezzus man! Maar dat kan hij ook niet helpen. Eerst jas uit. Bij de kapstok in de gang heeft een van de katten gekotst. Kon er best nog bij.

Maar verder gaat het wel goed. Ondanks tegenslagen nog altijd zo clean als een klontje.

 

 

 

 

Site Meter