Terug naar Log

12-15-2001: "Taarten"

Het was prima vandaag met al die taarten. Echte en oude. Van de echte heb ik de beste genomen. Van de oude weer verbaasd gedacht dat ze oud zijn geworden, vergetend dat ik van dezelfde generatie ben. Hoe kan je wel anderen genadeloos observeren terwijl je jezelf vergeet?

Uiterlijk is tot daar aan toe. Innerlijk bejaard zijn vind ik erger. De types van: vroeger was alles beter. Vroeger was alles. Vroeger was. Vroeger. Ik beken meteen dat ik die overmatige drukte op wegen en in steden ook maar niks vind, maar verder vind ik nu spannender dan ooit. Ondanks 11 september, ondanks professor Pim, en ondanks niet roken.

Dag 31 is rookvrij voorbij. Ik zag mijn lief aan het einde van de ontvangst heimelijk een sjaggie rollen om te kunnen paffen zodra hij het pand zou hebben verlaten, en dacht hee! Mijn handjes jeukten niet. Stukje kauwgom om mij tegen zijn gerook te wapenen tijdens de terugrit, maar ik kan me niet meer herinneren of hij heeft gerookt. Alleen mijn verstand zegt: zeker weten van wel.

 

Reacties: (2)


Oef, wat een compliment! Hoewel het geen verdienste is omdat het ook voor een groot deel in de genen moet zitten, denk ik zo.
elisa, 16-12-2001 16:01

Voorzichtige observatie van twintiger, met veel 'innerlijk bejaarden' in de omgeving: het verschil zit hem in levensdrang. Nieuwsgierigheid. Een 'urge', leergierigheid. Rust en onrust tegelijk. Ontevredenheid is funest; angst voor verandering ook.
Ik vind jou, zoals ik je ken, jonger dan veel mensen van mijn eigen leeftijd..
Puck, 16-12-2001 04:50 http://puckspodium.com

 

 

 

Site Meter