Terug naar Log

12-18-2001: "Tiramis˙, de echte"

Laat de sneeuw maar komen want ons kan niets meer gebeuren. Als je eenmaal weet wat je zo ongeveer gaat eten, is fourageren vlug gebeurd. Ik schat dat we ons tot in het nieuwe jaar kunnen redden. Betekent dat ik vandaag rust heb gekocht voor mijn kaak die morgen wordt behandeld.

Hachee is niet zwaar zodat daar een stevig toetje overheen kan. Niet moeilijk te maken is tiramis˙, de originele italiaanse. Voor ge´nteresseerden hier het recept. (De hachee heb ik vandaag ook al tweemaal doorgegeven).

Nodig voor de Tiramis˙: 2 eieren (gesplitst), 2 eetlepels suiker, 500 gr. mascapone, 3 kopjes sterke espresso (of 3 pakjes oplos-espresso), 2 eetlepels amaretto, ongeveer 2 eetlepels cacao en 1 pak lange vingers.

Bereiding: Zet drie koppen sterke espresso (of los 3 zakjes op). Laat afkoelen en doe hier twee eetlepels likeur doorheen. Neem een grote rechthoekige schotel. Doop lange vingers in de koffie en bekleed hiermee de bodem. Giet het laatste restje koffie nog over de lange vingers.

Klop eigeel met suiker tot schuimig. Klop met schone kloppers eiwit tot sneeuw. Doe de mascapone in een grote kom en spatel hem tot hij smeu´g is. Spatel dan geklopt eigeel en eiwit voorzichtig door elkaar en schep het geheel luchtig door de mascapone (vooral niet kloppen!) tot een egale massa ontstaat.

Strijk het mengsel uit over de lange vingers en zet de vorm koud weg om op te stijven. Vlak voor het opdienen met behulp van een zeefje de ongeveer twee eetlepels cacao gelijkmatig in een ragdun laagje over het oppervlak verdelen.

 

 

 

 

Site Meter