Terug naar Log

12-19-2001: "Traditional Dutch Food"

Op veler verzoek mag ik onderhand wel zeggen post ik deze dan ook maar hier.

Hachée

500 gram runder- of kalfsstoofvlees, 3 grote uien, 50 gram boter, 5 eetlepels bloem, 700 ml runderbouillon, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, zout en peper, 2 eetlepels azijn, 100 gram rozijnen.

Snijdt het vlees in stukken en de uien in plakken. Bak de uien met laurier en kruidnagel bruin in de boter en haal ze dan uit de pan. Schroei het vlees nu aan alle kanten snel dicht. (Het mag ook andersom: eerst het vlees dichtschroeien, uit de pan halen, en dan de uien bruinbakken).
Doe vlees en uien nu samen in de pan en strooi er het meel overheen en roerbak alles door elkaar. Zodra het meel gebruind is met kleine scheutjes de bouillon toevoegen, azijn en tenslotte de suiker. Onder goed roeren snel aan de kook brengen. Vuur laag draaien en de pan afgesloten 75 minuten laten sudderen. Dan de gewassen en uitgelekte rozijnen toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen.

Maak vooral een grote portie ineens, want zoals bij alle suddervlees is het na een of twee dagen intrekken pas op z'n lekkerst!

Pakje rode kool erbij waardoorheen een rijkelijke portie echte - met de hand geschilde - rode goudrenetten, een klont (room)boter, en het zaakje gebonden met een schepje aardappelmeel. In de magnetron snel klaar.

En hierbij dan luchtige kruimige piepers. Niet van die vastkokende soorten die stopverf worden als je ze prakt.


 

Reacties: (3)


Het ANP zal ongetwijfeld melden dat de omzet van suddervlees rond kerst 2001 onverklaarbaar is gestegen
elisa, 20-12-2001 14:13

we zulle smulle!!
bas, 20-12-2001 12:27

hier ben ik erg blij mee!!
everdien, 19-12-2001 13:06

 

 

 

Site Meter