Terug naar Log

12-21-2001: "Brandy"

Loop ik nog lekker in m'n rode hansop rond te keutelen, om precies te zijn om geheugenmodules in de compu's te wisselen, lichtjes op te hangen, kerststerren water te geven, kerstmuziek bij elkaar te zoeken en hoor ik de honden tekeer gaan. Er is iemand binnengedrongen die ze kennen, maar ze weten niet of ik het leuk zal vinden.

Ondertussen is het bezoek vanuit de keuken naar de kamer opgestoomd. Het is Karel, vet in de tachtig, met zijn nieuwe vriendin die weinig jonger is. Nog niet lang geleden is hij weduwnaar geworden. Ze verspreiden een plezante kegel. Tjee zeg, aangenaam en reuze gezellig, maar had je niet even kunnen bellen? JW eet buitenshuis een broodje. Hij kijkt me aan of ik gek ben. Tevoren bellen?

Kopje koffie? vraag ik, want we moeten toch iets. Maar koffie willen ze niet meer; hebben ze genoeg gehad. Boterham ook niet. Ze gaan nog samen ergens lunchen. Ik pijnig mijn hersens wat dan wel, maar hij roept zelf gelukkig al dat hij een sherry wil. Ik duik de kast in maar zie geen sherry staan. Wij drinken het zelden. Ik kom wel giechelig tevoorschijn met een mooigevormde fles waarop 'jerez' valt te lezen.

Brandy, zegt hij als een kenner. Mag ook. Doe daar maar een lekkere neut van. Da's nog beter met dit weer. Ik peil zijn nieuwe vriendin, maar die doet niet of ze het vies vindt. Mij is het te vroeg. Volgend probleem is dat de dop niet van de fles wil. Die ziet eruit of hij nog nooit van de fles is geweest, terwijl de fles toch half leeg is.

Karel vertelt onderwijl dat zijn vriendin net aan een dubbele staar is geopereerd. Dus die ziet niet veel, denk ik want ik krijg een vermoeden. Ik pak twee prachtige glaasjes en schenk uit de fles waar de dop nog op zit. Het gaat wat traag, klettert, maar de glaasjes raken vol.

Ik zie de oudjes even naar hun hoofd grijpen en dan elkaar aankijken alsof ze dit niet vertrouwen. Zij klokken hun glaasje schielijk leeg en staan op om te vertrekken. Wetend dat ze niet naast de deur wonen houd ik hen niet tegen. Stel je voor dat ze vier brandy's willen en dan nog moeten rijden. Oef zeg!

 

 

 

 

Site Meter