Terug naar Log

12-23-2001: "Kerstcadeau te laat"

Wie had gedacht dat ik vanavond zo nuttig zou sleutelen? Externe SCSI-harddisk opengeschroefd die het al jaren niet meer deed. Vroeger zou ik hem weggegeven hebben maar nu weet ik dat de kastjes waarde hebben. Ik had toevallig nog een dikke IBM ongebruikt liggen om in een kastje te zetten. Als vervangen tenminste wilde lukken want ik had zoiets nooit eerder gedaan.

De kapotte disk uit het kastje halen is niet moeilijk. Kwestie van goed kijken hoe de boel zit aangesloten en eventueel noteren hoe de jumpertjes zitten. De jumpertjes ja, daar moet je even naar zoeken. Vanavond was het een makkie. Aangekoekt vuil uit de ventilator gekrabd en de IBM erin gezet. Apetrots want hij loopt beter dan de trein van tegenwoordig.

Wist ik ineens wat ik als kerstcadeau had moeten vragen. Bedenk ik altijd pas als het te laat is. Ik heb natuurlijk wel wat gereedschap maar niet in alle maten die ik nodig zou hebben. Ik moet bijsparen en aanvullen. Moet ik eerst van P. weten hoe die verschillende schroevendraaiers heten en met welke maten ik het beste kan beginnen.

 

 

 

 

Site Meter