Terug naar Log

12-27-2001: "Beschaafde arrogantie of arrogante beschaving"

Beter geen nieuws meer lezen want je gaat aan jezelf twijfelen.

"VN-hulp voor Afghanen komt op gang". 27-12-2001 07:12 Bron: ANP.
Ondanks de gebrekkige infrastructuur en de winterse omstandigheden zijn er tot nu toe in december 80.000 ton hulpgoederen uitgedeeld in Afghanistan.
Mooi, maar dan:
Het WFP meldde woensdag dat de hulpverlening voor de zuidelijke stad Kandahar ernstig wordt belemmerd door gewapende milities die tol eisen voor elk konvooi voedsel dat op weg is naar het voormalige bolwerk van de Taliban.

't kost een paar centen, maar dan geef je ook wat

"Burgers gedood door Amerikaanse bombardementen". 27-12-2001 09:49 Bron: ANP
Zeker 25 burgers zijn in de nacht van woensdag op donderdag in Afghanistan gedood door Amerikaanse bombardementen. [...] Volgens het in Pakistan gevestigde Afghaanse persbureau zijn onder de slachtoffers vooral vrouwen en kinderen. [...]
Afgelopen week bombardeerden Amerikaanse toestellen een konvooi in de provincie Paktia waardoor meer dan zestig mensen de dood vonden. Aanvankelijk dacht men dat een colonne van Taliban en al-Qaeda-strijders betrof. Het bleken notabelen te zijn die op weg waren naar de inauguratieplechtigheid van de nieuwe Afghaanse interimregering.

'n Afghaantje meer of minder

"VS laten doorzoeken grotten over aan Afghanen" 27-12-2001 11:20 Bron: ANP
De Verenigde Staten zien af van hun plan om honderden commando's in te zetten voor het uitkammen van de grotten bij Tora Bora. In plaats daarvan gaan zij de Afghaanse troepen belonen om de riskante zoektocht in het grotten- en gangenstelsel te ondernemen. [...]
De reden:
De omgeving van Tora Bora is een ruig en afgelegen gebied vol mijnen, onontplofte bommen en achtergebleven groepjes strijders van Osama Bin Ladens terroristische beweging al-Qaeda. Daar komt nog eens bij dat de missie het aanleggen en onderhouden van een omvangrijke basis vereist, en dat in een gebied waar de anti-Amerikaanse gevoelens duidelijk merkbaar zijn.
De beloning:
Als Afghaanse troepen de zoektocht naar Bin Laden en andere leden van al-Qaeda in Tora Bora overnemen, krijgen ze geld, wapens en winterkleding van de Amerikanen, zei een functionaris van het ministerie van Defensie tegen de New York Times. "Het is zaak de juiste mix van stimulansen te vinden om hen een actievere rol te laten spelen. Als we dat goed aanpakken, doen zij het wel".

Beschaafde arrogantie of arrogante beschaving


 

 

 

 

Site Meter