Terug naar Log

01-06-2002: "Steenbok"

Ik ben een steenbok ja, hetgeen betekent dat er op korte termijn weer gevierd moet worden. Terwijl er nog ballen hangen van de kerst, lampjes van oud & nieuw, kerstrozen er nog fleurig bijstaan kom ik als mosterd na de maaltijd op een moment dat iederen - en ik het meest - weer alles gewoon wil doen. Met dit soort vreselijke dingen moeten ouders rekening houden. Gedurende de maand april dienen derhalve voorbehoedsmiddelen te worden gebruikt.

Steenbokken klimmen en klauteren altijd naar plekken waar ze niet kunnen gaan en kijken vanuit grote hoogten op de wereld neer. Zegt men. Een steenbok die aarzelt tijdens zijn sprong gaat Herman Brood achterna, zou ik zeggen. Steenbokken horen nu eenmaal standvastig hun koers te bepalen willen zij niet met een noodklap op hun snufferd smakken. Da's mijn idee en ik kan het weten.

 

Reacties: (4)


Luuk: stug blijven doorgaan met de bokkensprongen. Er zit weinig anders op...

Ton Bil: dank voor zulke mooie complimenten. Nog even, en de tuin begint weer te groeien.

Micheline: elke verjaardag kan fout vallen, maar ik blijf erbij dat de eerste helft van januari bijzonder opdringerig is.
elisa, 07-01-2002 22:47

Ach, geldt dat niet voor alle verjaardagen? Mijn kinderen zijn beide op 11 november jarig. Een week voordat de Sint in het land aankomt, dan volgt het Sinterklaasfeest en dan de Kerst en Oud en Nieuw nog eens een keer. In januari ben ik dus doodop en de kinders ook. Ik ben op 11 september jarig en daar hangt sinds dit jaar ook een hele vreemde smaak aan. Voor die tijd was het altijd zo dat je net in een nieuwe klas zat. Bijna net zo erg als jarig zijn in de zomervakantie.
Micheline, 07-01-2002 21:42 http://www.micheline.nl/weblog

Googlend naar een naam kom ik toevallig in dit weblog. Ben zeer onder de indruk van uw schrijven, bijvoorbeeld de tuinavonturen van vorig jaar zomer. Nog veel schrijfgenoegen gewenst!
Ton Bil, 07-01-2002 12:34 http://www.breineconomie.nl

ook steenbok en met alle facetten van je verhaal eens :-)
Luuk, 07-01-2002 12:29 http://geenheld.nl

 

 

 

Site Meter