Terug naar Log

01-07-2002: "Emotionele onmogelijkheid"

Emotionele onmogelijkheid, zei Annelies vanmiddag en dit vond ik prachtig uitgedrukt. De situatie is complex. Enige zus en 13 jaar jonger. Toegeschoven gekregen om moedertje over te spelen omdat ik dit kennelijk beter kon dan mijn ouders. Gevolg was dat we jaren tot elkaar veroordeeld waren onder verkeerde omstandigheden wat zich later wel moest wreken.

Ondanks die slechte start ook opmerkelijk lang een goede band gehad. Zelfs nog toen ze naar A. emigreerde en daar een paar jaar later trouwde met een aardige man met drie grote kinderen. Het ging mis toen onze ouders kort na elkaar waren gestorven. Toen leek de opgekropte woede uit haar jeugd zich tegen mij te keren, alsof ik het was die haar verwaarloosd of gedwarsboomd had.

Begin januari melden hoe uitzichtloos haar toestand is terwijl het vanaf oktober rot gaat. Droevig voor mij maar wel hr keuze dat ik niet ben uitgenodigd voor het afscheidsfeestje. Elkaar te lang niet gezien, te lang verschillende wegen gegaan die nodig waren om los van het verleden te komen. Krokodillentranen zijn niet nodig. Er zijn genoeg herinneringen aan goede tijden.

 

 

 

 

Site Meter