Terug naar Log

01-25-2002: "Proost!"

Met eenzelfde voortvarendheid als bij de sigarot besloot ik ooit de drank af te zweren. Was gezonder, zei een vriendin die interniste was en levers opereerder, voorkwam Korzakov wat ik een bedreigend vooruitzicht vond.

Toen ik telefoonnummers begon te vergeten en van wijn ook nog onbedaarlijk begon te niezen dacht ik: kappen! en na acht weken was ik er zo vreselijk vanaf dat ik geen drank meer lekker vond en er ook niet meer op kon slapen.

Daar zit nu dus mooi de klad in. Het nieuwste is dat men vermoedt dat matig drinken tegen Altzheimer beschermt. Dit hoorde ik vannacht toen ik slaaploos de radio beluisterde nadat ik zonder zeuren 1 glas wijn gedronken had om de gastheer niet te ontrieven. De hele nacht levendig liggen woelen.

Terugdenkend aan een reeks bejaarde dames moet ik beamen dat het best zou kunnen kloppen. De helderen van geest waren geen van allen vies van een gematigd slokje. Mijn moeder dronk helemaal niet en werd zo dement als een deur, evenals M. die tot aan haar dood buitensporig zoop.

Daar moet je dus tussen blijven hè, tussen niks en veel. En als ik dan toch verplicht ben te drinken spoed ik mij nu naar de slijter om de mooiste fles grappa te zoeken die ik kan vinden.

 

 

 

 

Site Meter