Terug naar Log

01-25-2002: "Drank versus sokken"

De borrel moet nog maar even wachten dacht ik geschrokken toen ik oog in oog met de grappa stond, eerst zien wat zijden sokken kosten. Zijden sokken? Inderdaad de zijden smokingsokken van mijn vader. De voeten zijn nog altijd onberispelijk, maar het elastiek valt nu verpulverd uit de boord.

In 1994 kwamen ze in mijn bezit toen ik zijn kledingkast uitruimde. Verdraaid zeg, moet je zien: sokken van zijde. Drie paar mannenvoeten om me heen die ze best wilden erven, maar ik - kleumvoeter- hield ze lekker zelf. Waarschijnlijk waren deze sokken even oud als de smoking of rok waarbij ze in lang vervlogen jaren waren gedragen.

Behalve in de tropen 's avonds tegen muggen snel uitgespoeld en weer droog, dienden ze mij jaren op geklede momenten. Waar ladies kniekousnylons in schoentjes dragen waarvan de voeten krampkoud worden. Ik dus zijden sokjes, ragdun, warm en apart.

Maar nu is er toch aan het elastiek gesleten. Zo zakken de boorden over de hielen. En om nou die boorden met veiligheidsspelden tezamen te houden of met pleister aan mijn vel te hechten vind ik niet geslaagd want minder fijntjes ogen.

Nou zei de onderzoekster van drinken houdt Alzheimervrij vanmiddag gelukkig op radio dat we niet spoorslags aan de drankfles hoeven lurken omdat het vertroetelen van vaten prioriteit nummer 1 blijft. Dit hadden ze er vannacht nog niet bijgezegd. Dus koop ik bij nader inzien geen grappa maar sokken.

 

Reacties: (1)


Waarom niet sokken Ún grappa?
Geertjan, 26-01-2002 16:58

 

 

 

Site Meter