Terug naar Log

02-05-2002: "Rust, reinheid, regelmaat"

'k heb m'n ogen altijd uitgekeken naar het Indonesische model waar het wurm permanent in een lijfdoek tegen mama aanwoont. Zelfs als de buidel even wordt afgedaan en aan een balk of spijker gehangen, wordt hij met zachte duwtjes in beweging gehouden. Uit deze buidels groeien hele tevreden, gezeglijke kindjes, terwijl noch van rust, noch van reinheid of regelmaat sprake is. Wel van een innige band met de moeder.

 

Reacties: (3)


Nee, ik wilde niks lelijks suggereren. Integendeel, ik zette het af tegen het Hollandse 'rust, reinheid en regelmaat', dat overdreven was en er heel wat killer uitzag.
Het wrede vechten in de gordel van Smaragd zal helaas z'n historische redenen wel hebben.

Wiegelen tegen je mammie aan is natuurlijk veel knusser dan braaf in je saaie wiegje liggen.
elisa, 05-02-2002 22:20

Je suggereert dat in IndonesiŽ de kinderen niet gewassen worden, geen grotere hygiŽne dan daar, men wast zich voortdurend vooral na toiletbezoek, pleepapier vinden ze maar vies. Wiegelen en schommelen, hoeveel regelmaat en rust geeft dit eindeloos ritme? En waar wordt overigens wreder gevochten en gemoord dan in de gordel van smaragd?
Geertjan, 05-02-2002 21:18

goh! en ik maar denken dat ik een rare moeder was met m'n kindjes altijd lekker tegen me aan in een net-zo'n-soort'van buidel.
werd me wel verteld ook door m'n omgeving. huisarts sprak van 'steentijdmoeder' - overigens niet negatief bedoeld.
die zachte duwtjes waren er dan wel niet bij bij gebrek aan tijd, maar het resultaat is toch wel bevredigend geloof ik.
elly k, 05-02-2002 21:06

 

 

 

Site Meter