Terug naar Log

02-11-2002: "Omaatje"

Vandaag was de moeder van mijn moeder jarig waarnaar ik ben vernoemd. Toen ze was overleden heb ik menigmaal haar dag geleend. Kort na nieuwjaar geboren trok iedereen een vies gezicht bij nóg weer feest na alle dagen overdadig eten. Zelf was ik op mijn jaardag ook weer toe aan gewoon.

Holland is raar. In het buitenland worden geen verjaardagen gevierd. Wel binnen het gezin, maar niet uitbundig met hele families en vrienden. Jarig zijn is een gegeven en geen verdienste. Je blaast het dus niet van de toren en daar zit iets in.

Nog jong en net getrouwd (25) wilden ze allemaal met m'n verjaardag op de koffie komen. Dat was vroeger zo de gewoonte, met sherry na. Vreselijk vond ik dat ochtendgebeuren. Heb meteen met deze gewoonte gebroken tot woede van matineuze vriendinnen die op de langere duur toch geen vriendinnen bleven.

Nou zeg, heb je niks beters te melden?
Jawel, maar komt door dat beroerde schaatsen. Een oog op tv, een oog op rottig toetsenbord en verstand even lekker op nul.

 

Reacties: (3)


Zelfs de buur van 3 straat verder wordt gelukgewenst met de boreling. 't geeft te denken

Verjaardagvieren is leuk zolang je zelf aan het stuur van de feestwagen kunt blijven...
elisa, 12-02-2002 18:22

Ik 'vergeet' m'n verjaardag meestal, gewoon omdat ik vaak al andere plannen heb... Maar soms wil de familie toch wel op bezoek komen, en dat gebeurt dan meestal in het weekeiden ervoor of erna, als ik dan natuurlijk tijd heb...
roelof, 12-02-2002 14:33

de vreemdste nederlandse gewoonte mbt verjaardagen vind ik wel dat men de vader [broer, zus, moeder, neef, buurman] van de jarige ook feliciteert ["met je zoon" etc.]. geldt ook voor andere feestelijke gelegenheden geloof ik.
luba, 12-02-2002 13:41 http://www.chezlubacov.com/

 

 

 

Site Meter