Terug naar Log

02-14-2002: "Lieverdjes"

Nu ik het toch over Midas' verleidelijk poezen had kan ik meteen melden dat de mijne zwaar van slag zijn nu ik als indringster hun dagverblijf heb ingepikt. Pluis begint. Klimt tot boven de gordijnen in die ik tien jaar terug gestikt heb uit het goedkoopste katoentje van onze goedkoopste winkel op dorp. Roepen helpt niet, weet ik uit ervaring. Hij zal hooghartig op mij neerkijken tot hij met een luid krrrrrrrrrt vanzelf uit de gordijnen komt scheuren. Op deze katoen valt echter nog niets aan te merken. Hij is wel uit duurdere lappen gescheurd.

Even later jaagt hij Floris uit z'n mandje, jaagt hem op en achterna. Voor een keertje best lollig, maar de suikerzieke oude heer kan er vandaag niet goed tegen. Had net z'n portie brokken verorberd en kotst de halfverteerde boel goed gemikt de eetbakjes in die nog op een blaadje staan. Hallo zeg, houd je het lekker? Daarna nog op het kleed en de laatste resten op de badkamer die net is gedweild. Ha! zegt mijn knietje... mooi blijven liggen. Er zijn andere mensen in huis.

Pluis vindt dat gekots maar flauwekul en gaat verder met clowntje spelen. Klimt een katoenen kleed in waarop het kleine tv-tje staat. Niet dat Pluis het kijkkastje qua gewicht ook maar benadert, maar door het gladde oppervlak schuift de tv akelig dicht naar de rand toe. Nu schreeuw ik wel uit alle macht. Leuk hè, krijst hij hard mauwend terug, terwijl hij opnieuw een aanloop neemt. Dus zeil ik pocketje "Poes" trefzeker naar z'n kop omdat een volle mok koffie veel smeerboel geeft.

Pluis weg. Even. Voor zolang het duurt. Klotekat. Dekkers, je mag hem houwen!

 

Reacties: (2)


Opmerkelijk mooi is het vandaag en ik had geduld om het op te merken. Prachtige valentine, ook daardoor.
elisa, 14-02-2002 17:22

Het is heerlijk om te lezen hoe verliefde lentevogels en verleidelijk poezen jou steeds opnieuw tot het schrijven van mooie woorden kunnen aanzetten. Toen ik klaar was met je log heb ik resoluut de gordijnen en zelfs de achterdeur geopend. Het was 15.00u en er stonden sneeuwklokjes ;-)
(PS: Ik wens je een spoedig herstel en ook een romantische valentine!)
Bart, 14-02-2002 15:05

 

 

 

Site Meter