Terug naar Log

02-20-2002: "Menu verkeerd"

Kruipen we langzaam naar lekker toe, of beginnen we met met lekker en zien we waar het schip strandt? Ik heb het over eten. Voor ander lekker bestaan andere adressen. Ik bedoel dat er twee typen mensen de wereld bevolken mits ze Łberhaupt te eten krijgen. Zij die met het toetje beginnen en zich terugeten naar de soep, en zij die de normale volgorde aanhouden.

In het eerste geval luidt de redenatie dat je het lekkerste maar gehad kunt hebben en dat je van de rest nog neemt wat je er plezierig kunt inschuiven. Het is de prettig-efficiŽnte manier voor mensen die willen afvallen.

Aanhangers van de twee methode zien het lekkers als beloning voor het weghappen van degelijk voer. Eerst je bord leeg, dan pas een toetje. Ze eten noodgedwongen meer. Deze manier is alleen voor vermageren geschikt op onprettig-efficiŽnte wijze: wel degelijk maar niet lekker. Hollandse Calvinistische Volksaard (HCV) zou je het ook kunnen noemen.

De prettig-efficiŽnte methode is helaas alleen te hanteren in gezelschap van gelijkgestemden of alleen. Ik heb nog nooit ergens mogen eten waar ze zeiden zullen we beginnen met het toetje. Zelfs restaurants zien je niet voor vol aan als je het zou proberen. Waarom eigenlijk niet?

 

Reacties: (6)


misschien is een tapas-restaurant een idee ??
daar mag sowieso alles door elkaar gegeten worden:-)
heleen, 21-02-2002 17:41

Het gaat om het gezicht yes. Ik heb wel eens ergens een half dozijn oesters als voorgerecht besteld (zo stond het ook op de kaart), als hoofdgerect en als toetje. Het was een goed restaurant maar het had heel wat voeten in aarde.
elisa, 20-02-2002 20:52

in Tanger ?
geen idee :-)
daar kun je overigens wel waanzinnig lekker eten vooral als je met Sis en ega op stap bent ;-)

Maar ...
als ik me de naam van dat 'omgekeerde' restaurant weer herinner, gaan we daar natuurlijk een keer ... :-)))
Grid, 20-02-2002 20:09

Misschien moet je niet zeggen: we beginnen met het toetje. Misschien moet je gewoon met een uitgestreken gezicht zeggen: "als voorgerecht graag de appeltaart. En een espresso als aperitiefje"
Puck, 20-02-2002 17:43

In Tanger zeker? Maar als dichter bij huis, zullen we daar... ??

Welcome back!
elisa, 20-02-2002 17:32

er bestaat een restaurant waar men wťl de omgekeerde volgorde aanhoudt en dus met het toetje begint :-).
Ben even de naam kwijt maar zal het je melden als het me weer te binnen schiet :-).
Grid, 20-02-2002 17:25

 

 

 

Site Meter