Terug naar Log

02-26-2002: "Log tok-tok-tok"

Loggen is als het leven zelf. Bedenken hoe iets moet is pas mogelijk na ervaren hoe het niet moet en dit vraagt tijd. Sikkema en tijdgenoten kunnen de vinger zoveel heffen als ze willen, creativiteit laat zich niet dwingen. Het komt... of het komt niet. Niet zelden komt het wanneer iedereen de moed heeft opgegeven en is vergeten dat het komen moest.

Want als Sikkema schrijft: [...] hoop ik wat voorstellen te doen, op dit exacte moment zijn ze nog niet concreet aanwezig, maar mijn hoofd werk er hard aan. Misschien is het beste advies wel: Denk mee. dan ben ik zo vrij te denken: waar hťťft hij het over? Hoe had hij gelogd willen hebben dan, en wil ik daar wel met velen in passen?

Of bedoelt hij een project op het niveau van Nationale Omkatdag? Om gezamenlijk iets te ondernemen? Moet toch niet moeilijk zijn om een idee te vinden? Bijna Pasen. Laat elke blogger een paasei decoreren en verzamel die 100 eieren op ťťn site. Alle technieken geoorloofd. Van uitklap-eieren tot snow eggs toe, met of zonder spreuken het kan allemaal niet schelen. Moet een magistraal gezicht zijn, toch? Elk ei linkt naar het blog van de maker terwijl een jury de mooiste eieren bekroont. En in de jury Harry Mulish met Theo van Gogh bijvoorbeeld. Ik noem maar een combinatie.

 

Reacties: (6)


Ik heb wat met eieren... en met ostara (pasen voor jullie), dus ik ben d'r helemaal voor.
Geweldig idee, Elisa! Ik ben van harte bereid om een hoekje van mijn ruimte aan te bieden om de boel neer te zetten, mocht dat nodig zijn.
Gien, 28-02-2002 20:44 http://www.missgien.net/weblog

Raoul en Remco, i agree met gezamenlijk ó ongeacht wat ó voor wisselwerking. Ei was gemeende poging voor iets wat iedereen kan. Niet lang wachten, vaart in houden, doen!
elisa, 26-02-2002 21:13

Remco schrijft: "... Mijn hoofd zit vol met ideeŽn, ...". Dat vormde de aanleiding voor een deel van mijn misschien wat impulsieve reactie. Ik juich alle initiatieven toe!

Misschien heb ik het helemaal mis. Maar de tot nog toe (soms breed) uitgewerkte ideeŽn zijn niet alle echt tot de gewenste of gehoopte hoogte gestegen.

Dat maakt het niet minder waardevol weer iets nieuws op te starten. Zelf ben ik voorstander van een kortdurend project. Indien mogelijk wil ik daar dan graag een bijdrage aan leveren.
JoG, 26-02-2002 21:08 http://www.xs4all.nl/~jognet/

ik ben bang dat JoG er zelf ook niet veel van snapt.

Creativiteit laat zich inderdaad niet afdwingen. Een gezamenlijke onderneming is dan ook niet heilig, maar Remco constateerd terecht dat als er iets gezamenlijk ondernomen wordt, er ongekende krachten vrij komen. Opeens zijn een heel aantal logger veel creatiever dan ze zelf voor megelijk hadden gehouden.
Daar kan je het toch alleen maar mee eens zijn?
Raoul, 26-02-2002 20:48 http://www.elrado.nl

Het stuk dwingt tot niks, ik zou niet durven. Maar ik kom mijn dag niet door met suffe logs, wat actie en spektakel trekt mij wel, dus waarom er niet toe aanzetten.

Van JoG snap ik niet veel, ik hoef toch niks te verwoorden, het gaat niet om mijn ideeŽn.

Kom op he, wel goed lezen voordat je de boel becritiseerd.
Remco, 26-02-2002 20:27 http://sikkema.net

'Log 'ns een eitje!' Een leuk idee. Zo'n mijmering van Sikkema is een herhaaldelijk terugkerend fenomeen. Hij wil wel, maar het lukt niet. Ook niet om zijn vermeende ideeŽn te verwoorden. Navelstaren helpt niet denk ik dan. 'Log 'ns een eitje!' Da's nog lang geen eitje ;-)
JoG, 26-02-2002 19:11 http://www.xs4all.nl/~jognet/

 

 

 

Site Meter