Terug naar Log

02-28-2002: "Banaliteiten"

Gisteren een behandeling verslapen die ik vandaag moest inhalen. Vannacht was ik zo wakker dat ik kon meezingen met de maan, vanmorgen werd ik al om zes uur wakker, maar tijd nemen voor de omkat naar MT is er nog niet van gekomen. Hete brei waar ik omheen loop.

Heel veel logs rijp en groen bekeken, deels gelezen en weer op de boekenplank gezet voor latere inspectie. Aan sommige zie je meteen dat het nooit iets zal worden, maar van anderen kun je dit nu nog niet zeggen. Ik houd er in de regel zo'n 95 bij. Voorlopig genoeg. Niet meer de hele dag achter de computer zitten, is het nobel streven.

Vanmiddag in prachtig felle zon naar Driebergen gereden. De bossen zien er na de stormdagen gehavend uit. Vooral de witte en grauwe berken hebben het zwaar moeten ontgelden, liggen geheel of gedeeltelijk gebroken. Ze zijn hier zwaar uit de kluiten gewassen en met hun veel te hoge kruinen kwetsbaar. Weer minder nestelplekken voor de spechten. Vooral de groene broedt in holle berkenstammen.

Aan het eind van de middag het grote schepnet genomen om de vijver van blad, twijgen en grote takken te ontdoen. Er was nogal wat ingewaaid en het te verslepen gewicht was bijna teveel voor een nog stijve knie. Hoogste tijd voor grote schoonmaak. In het Zeister krantje las ik dat er colonnes padden uit het oosten komen aangemarcheerd, zo'n dag of veertien vroeger dan anders. Wil ik niet dat ze op elke twijg eieren afzetten, dan moet ik wel tempo draaien.

De roos is krankzinnig ver uitgelopen. De druif moet gesnoeid voordat het sap gaat stromen, evenals de najaarsheide die trouwens door konijnen wordt gekortwiekt. Talloze zaken te doen maar ik voel me nog niet handig op anderhalve poot.

Binnenshuis heeft zich een wondertje voltrokken. Ooit gehaast een stuk gemberwortel in een stopfles gedaan. Stop erop en niet meer aan gedacht. Tot zich prachtig jonge spruiten ontwikkelden zodat ik een scheutje water gaf. En nu? Worteltjes overal en prachtig japans aandoende uitgelopen spruiten. Voor weggooien is het te laat. Kan ik niet meer over hart verkrijgen. Oppotten dus en nog meer rommel erbij.

 

 

 

 

Site Meter