Terug naar Log

03-03-2002: "Onkruid"

Laat ik maar bekennen dat de tuin er vreselijk uitziet. Dat de vorige zomer ingezaaide plekken vol onkruid staan. In het blinde weg de schoffel pakken is geen optie, want dan snijd je ook het kleine zaaigoed van de sokken. Op knien of hurken meter voor meter het kwaad aan het goed ontrukken is de gebruikelijke routine maar daar zit 'm dit jaar het venijn. Morgen hoor ik eerst wat er aan mij nog geschoffeld moet worden want de vrouw gaat dit voorjaar vr de planten.

De dikke matten kruipthijm langs de vijverrand, altijd een lust voor het oog, zijn brutaal verdrongen zelfs overwoekerd door duizenden zaailingen vingerhoedskruid die ik graag op andere plekken had gezien. Ze groeien waanzinnig hard. Verplanten gaat alleen als je een kluitje meeneemt, maar uit de thijm vallen geen kluitjes te spitten.

Laten doen is ook geen optie. Ik weet zo ongeveer wat ik gezaaid heb en hoe het babyspul eruit moet zien. Kwestie van vorm en kleur herkennen. Leg dat een ander maar eens uit. Ondoenlijk. Trouwens, om eerlijk te zijn ben ik allang weer vergeten wat ik precies heb gezaaid. Maar in de regel blijkt mijn natte vingerwerk redelijk goed uit te pakken omdat ik veel zie. Meer dan iemand die blindelings schoffelt met oogkleppen op.

 

 

 

 

Site Meter