Terug naar Log

03-05-2002: "Vrijheid"

Enerzijds is er het kind in mij dat erbij zou willen horen. Waarom? Gezond verstand vraagt waarom ik weblog, maar 'k zou het waarempel niet weten. Voor verwerking van ongerechtigheden in de ziel, vermoed ik. Misdruk schrijft zich af, zoiets, en dit is een ernstig gebeuren. Nou ja, er zijn ergere zaken maar altijd vanuit loggersstandpunt bekeken. De wereld als logparadijs. Als dit niet ernstig is, dan weet ik het niet. Wat dan wel?

Ik draaf af en dwaal weer door. Is er nog touw aan te knopen? Als ik géén te prikken kat bij de hand had gehad, was ik dan wel naar Breda gekomen? Kweetniet! Loggers en mailers moeten iets aan de verbeelding overlaten. Romanciers hoef ik ook niet op tv te zien. 't Kennen van schrijver vertroebelt leesgenot of -walging. Stel dat ik een Aarschlog of Retescheet onweerstaanbaar had gevonden? Wat blijft er dan over van afkeer?

Mijn kind dat erbij wil horen krijgt een tik op de vingers alsof het koekjes jat uit een verboden trommel. Ai! Zoete troost is wel dat het lezen ongekend blijft en het schrijven onbevangen. Geen die ik omwille van het bier hoef te ontzien. Vrijheid heet dit, en als vrijheid blijft het voelen. Misdruk schaatst gewoon haar eigen baan en krult onverstoorbaar krassende woorden op het glad. Heerlijk!

 

Reacties: (4)


Aarsch+Reet behoren niet tot mijn lievelingslectuur, maar wie ben ik om te voorspellen waaruit ooit het moderne romantisme zal bestaan? (grin)

Wolkers, Reve, (Cremer ken ik minder) punt voor jou. Hoor ik ook graag. Geboren vertellers die ook nog prachtig schrijven en hun emoties en ervaringen voor op de tong hebben liggen.
elisa, 06-03-2002 17:49

Geertjan: zo'n chagrijnige reactie zijn we toch niet van je gewend. ;-)
Aliëtte, 06-03-2002 11:38

Ik mag toch hopen dat je Aarschlog en Reet niet tot de 'romanciers' rekent. Doch ik vertrouw er maar op dat ik 't verkeerd begrijp.
Afgezien daarvan: mooi geschreven! Daar heeft Francisco vast niet van terug ;-)
Sommige schrijvers vind ik toch wel een genot om ook te horen. Een Wolkers, Reve of Cremer horen vertellen verveelt nooit.
arnoud, 06-03-2002 12:11 http://www.verbaljam.nl

Al die opengevallen schoolagenda's sinds 1 maart, kras jij aub onverstoorbaar verder.
Geertjan, 05-03-2002 22:01

 

 

 

Site Meter