Terug naar Log

03-07-2002: "Nagelcultuur"

Laat dit alsjeblieft geen mode worden: mannen met lange nagels, verzucht Snotverjeppie!. Er nog aan toevoegend Geloof me: het is niet praktisch. En al helemaal niet esthetisch.

En dit nu ziet ze helemaal verkeerd want het dragen van lange nagels (ook door mannen — zéker door mannen) was eeuwen terug al een manier om te tonen dat men geen handwerker of landarbeider was, maar behoorde tot een hoge(re) kaste. Vrouwen toonden door hun lange nagels dat ze niet hoefden werken, zelfs niet in huis, waar ze voldoende bedienden voor rotkarweitjes hadden.

In India is de nagellengte ook vandaag nog altijd een teken van status. Er zijn maar weinig mannen die met tien lange nagels rondlopen, want dit is inderdaad knap lastig. Maar de duimnagel is altijd onberispelijk verzorgd en van indrukwekkende lengte bij iedereen die schrijfwerk of helemaal geen werk verricht.

Mannen met lange nagels zijn dus verwende luiwamsen die hun handen niet uit de mouwen kunnen/willen steken. Vrouwen met lange nagels..., ach vul dat zelf maar in.

 

Reacties: (3)


Hier hebben nagels geen betekenis meer, dus je bijt maar een end weg.

Maar als nagels aantonen dat je onder een hoge kaste valt (in landen waar dit belangrijk is), ga je - denk ik- vanzelf wel op iets anders bijten.
elisa, 08-03-2002 11:03

En nagelbijters? Zijn dat luie mensen die voor harde werkers willen doorgaan?
bas, 08-03-2002 10:06

Ik kan me er wel iets bij voorstellen, lange nagels als statussymbool. Het ziet er inderdaad decadent uit. Bij mannen dan. Ik heb zelf stompjes van nagels maar ik plak er altijd van die nepdingen op. Maar ik knip ze wel een heel stuk af. ;-)
Aliëtte, 08-03-2002 09:22 http://www.snotverjeppie.com

 

 

 

Site Meter