Terug naar Log

03-08-2002: "De oudste rechten"

Straks ga ik een strik om het huis knopen want morgen is het jarig. Wonen we hier 24 jaar. Ik weet nog dat iemand eens vroeg hoe lang we hier al zaten omdat ik nog steeds het hek niet had geschilderd. Nog maar pas, antwoordde ik oprecht naar mijn gevoel. Ik begon op mijn vingers te tellen en het bleek al zes jaar te zijn.

Andersom werkte het ook. Zo ving ik ooit twee pitbulls die nog wel eens uitbraken en zich dan in onze tuin kwamen vermaken. Vond ik doodeng omdat ik twee tekkeltjes had die venijning op indringers waren. Na veel rondbellen kwam ik er via de politie achter dat de pitbulls toebehoorden aan B., een zonderling figuur die weinig omging met de buurt.

De man deed verschrikkelijk uit de hoogte toen hij zijn vee kwam halen en vroeg hoe lang wij hier nou helemaal woonden. Veertien jaar, sprak ik naar waarheid. Dan had hij oudere rechten, vond hij, en moest ik niet zeuren over zijn honden. Hij woonde hier al 22 jaar.

Vroeger, toen deze grond nog land achter gods rug was en met opgehaalde neus door kakkers werd bekeken, golden deze argumenten. Ik zie me nu niet meer tegen de buren roepen: ingerukt alsteblieft want u woont hier pas een jaar of zeven.

 

Reacties: (2)


De tuinen zijn kleiner geworden sindsdien, maar hekken en honden steeds groter...
elisa, 10-03-2002 14:24

Kan me nog heel goed herinneren hoe ik in '83-'84 een half jaar lang elke dag van en naar de Dennenweg fietste, langs een lange, lange tuin. Alleen in het weekend waren er mensen, maar hun twee dobermanns waren er helaas wel altijd, en die renden langs het hek met me mee, luid blaffend. Ik was altijd bang dat ze nog eens over het hek zouden springen of zelfs dwars door het hek zouden komen :-(
En op een dag was ik het zat. Ik ben afgestapt en ben keihard terug gaan blaffen. Gelukkig kwam er niemand langs :-/
Daarna renden ze nog altijd mee, maar blaften gelukkig niet meer.
Hippo, 10-03-2002 01:36 http://linkesoep.blogspot.com

 

 

 

Site Meter