Terug naar Log

03-14-2002: "Verhullende lauwheid van het verschijnsel groep"

Heeft wie het hardste schreeuwt altijd gelijk? Dat dacht ik ook niet. Hier laten we het bij. Identieke IP-nummers die onder verschillende pseudoniemen opduiken neem ik niet serieus. Vrij en ongebonden valt te prefereren boven mondgesnoerd, en elke groep snoert mond want dat is groepen eigen.

Groepen zijn neuzen die allen naar dezelfde richting moeten steken want anders chaos met psychische schermutselingen. Geen koppen boven maaiveld dus, geen eigen mening want op z'n best telt de mening van de meerderheid. Ook al kan die nog zo lauw en blauw zijn en altijd verhullend.

Collectieven doden geest omdat ze niet meer kunnen bieden dan niveau en tempo van de zwakste schakel. Waarheid als een kruising tussen mug en olifant -fant -fant...

 

Reacties: (5)


Sm°°n, pfoe hee, wat een lieve reactie. Pas wel op dat ze jouw deur ook niet dichtsmakken want jij moet nog heel wat jaren langer mee dan ik ;-))
elisa, 15-03-2002 11:36

Elisa, je hebt gelijk. Ik begrijp heel goed de emoties van betrokkene. Toch hóéft zij zich niet aangesproken te voelen door jouw kijk op dit helaas vaak voorkomende verschijnsel. Ik denk zelfs dat zij van zichzelf dondersgoed weet dat het van haarzelf geen ondoordachte keuze is geweest. (En er is ook niemand die dat beweert.) Is alleen maar rot voor haar.

Jammer (maar ook wel vleiend) voor haar is dat jij net door haar (of misschien wel een andere) situatie over je ´inspiratiedrempel´ werd geholpen. Iets wat er waarschijnlijk al langer zat (de ellende, veroorzaakt door impulsieve aankopen van zo´n beest met hoog schattigheidsgehalte) werd door deze trigger één van jouw kunststukjes.

Ja ik zeg kunst. Kunst heeft altijd de bedoeling gehad mensen te raken, aan te spreken op hun emoties, misschien zelfs te sjokkeren. Wat dat betreft is deze commotie een teken dat jij met je Misdruk op een verdomd goeie weg bent :-) En trek het je niet aan. Dat er van die domme en kleinzielige reacties tussen zitten, zegt niets over jou...
sm°°n, 15-03-2002 10:59

Zo is dat. Maar ik vind het wel een bijna beangstigend incident. Schrijvers putten altijd uit eigen ervaringen. Zolang je respectvol omgaat met die informatie is er niets aan de hand. En dat heb je keurig gedaan. Het is eng dat een groep je bepaalde regeltjes wil opleggen, je wil dwingen je te conformeren aan de groep. Dat riekt naar totalitair gedoe. Bah!
Aliëtte, 15-03-2002 10:00 http://www.snotverjeppie.com

Na teen & tander nog eens beschouwelijk beschouwd te hebben (kan nooit kwaad) schaatst Miss Druk haha heel tevreden verder. Ze krijgt beentje over al aardig onder de knie en het laat maar waaien achter de ellebogen.
elisa, 15-03-2002 12:51

Maak je nou niet te druk, anders moet je straks nog de lognaam veranderen in 'Miss Druk' ;-)
arnoud, 15-03-2002 12:15 http://www.verbaljam.nl

 

 

 

Site Meter