Terug naar Log

03-21-2002: "Tekkelpup? (1)"

Lente vandaag. In alle opzichten doorbraak? Vanmorgen gleed onbewust weg in te lang slapen. Wie slaapt heeft geen weet van malheur. Ik tenminste niet. Kan niet worden gestoord of geraakt door nieuwe calamiteiten. Kop in het zand tactiek. Bevredigend? Allerminst!

Vanmiddag naar M. healingmeisje dat van tekkeltjes dood nog niet wist. Wel dat hij onder het mes moest maar niet hoe rot het was afgelopen. In de loop van veel jaren goede vriendin, dus ja, daar waren de waterlanders weer. Niet geblokkeerd door nicotine werd het grote overstroming. Jij hebt in je leven teveel gerookt en te weinig gejankt, zegt ze.

Babbelend, snotterend (ik - want zonder sigaret niet te stoppen) mijn schouder onder haar handen voor massage voelt zij dat mij spieren losser worden van gejank. Vraagt ze ineens waarom ik gvd geen nieuw tekkeltje neem. Vooral dat gvd van haar deed het 'm. Zo uitgesproken van taal is ze niet vaak.

Omdat ik een tekkeltje dat vijftien kan worden geen goede oude dag kan garanderen, Komen de tranen weer. Maar Beer zal noch een oudere hond, noch een grotere naast zich dulden. Hij is alfa. Toch ligt hij sinds zaterdag als geslagen in de keuken te suffen en soezen. Lijkt alle plezier in zijn leven verschrompeld.

Zegt zij weer: nieuw tekkeltje nemen betekent toch niet dat je Purcy vergeet?
Dat weet ik maar al te goed. De koning is dood, leve de koning!, al zo vaak toegepast in de roedel en al zo dikwijls zinvol verlopen. Maar toch, ik moet er eerst nog even serieus over denken en met echtvriend overleggen die minder om dieren geeft dan ik.

Zeg wel nog tegen haar: ik geloof dat ik maar beter weer kan roken want zo wordt het niks met mij. Zegt zij: Weet je wat je moet doen? Straks, thuis, op je gemak eentje opsteken en heel bewust, zonder iets anders te doen, goed proevend ervaren wat je ervan vindt. Heb ik gedaan. Yek! Smerig. Helpen doet het ook niet en eigenlijk vind ik een as- en vonkloos leven heerlijk.

 

Reacties: (2)


Ach wat naar voor haar, voor jou. Maak er samen nog iets goeds van dat heeft ze verdiend. Jij trouwens ook ;-)
elisa, 21-03-2002 21:28

wat een mooi verhaal. toch is het wel zo. je vergeet geen hondje als je een andere neemt. iedere hond heeft zijn eigen leuke dingen. gelukkig maar.

met emmy is het nu aflopende zaak. vandaag rx foto's gemaakt en de longen zitten vol metastasen. lever ook vergroot.

nog 1 prednison gekregen en essiac ben ik gestart. even aankijken als het niet gaat is het gebeurd.

mariette
mariette, 21-03-2002 20:53

 

 

 

Site Meter