Terug naar Log

03-26-2002: "Tien? Mij nog niet gezien"

Beetje gek dat Apple met een nieuw OS X is gekomen en dat er nu allerhande shareware utilities verschijnen die de functionaliteit van het oude OS herstellen. TidBITS Talk Archive

Een nieuwe gebruiker die de nieuwste Mac aanschaft waarop Mac OS X is geinstalleerd weet niet beter, maar verder beschouw ik Mac OS X voorlopig nog even als een commerciŰle reuzenmop. Alle zegeningen ten spijt wacht ik tot de boel flitst en alle software voor X is uitgekomen.

Voortijdig uitgebracht en door vele warrige updates achterhaald waardoor hulpprogramma's niet meer werken, blijkt X traag als stroop. Updates laten zich trouwens niet meer zonder slag of stoot ongedaan maken. Om de haverklap moet je overschakelen naar Mac OS 9 omdat nog niet alle software voor X is herschreven, of vanwege het simpele feit dat updates van Mac OS 9 naar X zelden gratis zijn. Zo is het ook nog een keer.

Harde schijfruimte blijkt een farce want met noodgedwongen twee OS'sen en vaak dubbele programmatuur (zowel voor 9 als X) blijken zelfs schijven van tachtig gigabytes maar krenterige maatjes.
Maar Mac OS X is zo prachtig om te zien, zeggen adepten die werkelijk Ólles overhebben voor diepblauwe fraaie vormgeving. Tuurlijk is UNIX de grote zegen, maar voor mij gaat dit pas tellen als de rest ˇˇk flitsend loopt.

Kom me niet aan m'n Mac want ik ben eraan verknocht, maar Apple blijft van arrogantie van z'n hoeven zakken. Meesters in hooghartigheid naar de klant en in staat van je versleten sokken nog hypes te maken. Kat uit boom kijken, geen knol voor citroen laten verkopen en eigen harses blijven gebruiken. Dan is het grappig. Echt wel.

 

Reacties: (3)


O, maar als je alleen maar soms briefje tikt, klein kaartenbakje bijhoudt of spreadsheet dan hoef je echt geen modernste supersonische wonderbak. De oude typen zijn onverslijtbaar. Starten op als een tierelier en alles wat je er aanhangt wordt moeiteloos herkend. Een Mac uit 1990 bijvoorbeeld is traag, maar ik maakte er een heel tijdschrift mee op. Harddisk van 240 MB was meer dan voldoende. De bak had al ethernet en internet. Gebruiksgemak was niet minder dan tegenwoordig. Integendeel.

Mac OS X wordt nog wel wat. Ik heb alle geduld. Wie 20 jaar op Mac speelt heeft applevergroeide handjes en hersentjes. XP, wa's da?
elisa, 27-03-2002 10:05

fijn dat ik het mag zeggen ;-)

K. was totaal ontdaan toen hij begreep dat het om een 'snoertje' voor een PC modem ging. :-)
Kon ie me absoluut niet aan helpen.
Dus .. toen zijn we maar even gaan babbelen over de Mac. :-)

Bijna 20 jaar oud zijn ze nu die museumstukken van mij maar ...
wat verlang ik vaak terug naar hun eenvoud in bedieningsgemak.

Het hele OS stond op 1, zegge: EEN, Flop !
ff opstarten met die flop, daarna een flop-met-prog erin,
in de ED een 'werk'-Flop
et voila ... draaien maar !

Je Flopte je helemaal suf :-) maar ...
en het deed het ALTIJD !
en ...
Alles stond op FLOP !

Niks HD die crasht en een format behoeft.
Gewoon een simpele Flop van toen nog ca. fl. 5,= ut stuk maar ...
kopietje draaien en de boel was Saved !

Word rammelde er moeiteloos via de Image Writer alles uit.

Fonts aanpassen of voor 10 piek bij een repro-studio zeer 'chique en schijnheilig' aangekochte dure 'onkraakbare' fonts lekker toch kraken en daarna invoegen ging ook immer zonder dat Macje zat te morren.
Macje glom er zelfs van ! :-)))

Logootje maken, stukkie tekst erbij en een leuk foldertje eruit rammelen :
Shift indrukken in Paint en je kreeg moeiteloos een loepzuivere cirkel of vierkant.

Mijn 512 ED museumstukken worden heel veel geld waard zeidie.

lawe da maar hopen dan, dan ga ik tdt ook eens voor een doorkijk-blouse ofzo kijken want van het PC (Bill G.) gemiemel word ik onderhand meer dan geshuffeld ! :-(

En hoe een eventueel nieuw Macje het beste bestuurd kan worden laat ik tzt dan maar aan jou over ;-)

Doe mij
een Ouwe Mac
zei de Gek! ...
(de Gek ?)
Grid, 26-03-2002 23:11

Je durft wel van alles te onderzoeken, en ik neem aan dat je dat ook grondig doet. Waarom niet eens XP onderzoeken, kan nooit veel slechter zijn dan OS X en wie weet...
bas, 26-03-2002 16:29

 

 

 

Site Meter