Terug naar Log

03-27-2002: "Heldendaden"

't kan geen troost worden genoemd dat in beschaafde buurlanden gemeentelijke politiek ook niet meer is wat het geweest is. Nanterre: een gek schiet acht mensen dood en verwondt er ook nog een stuk of twintig. De schietpartij deed zich voor na een gemeenteraadsvergadering. Alle doden waren raadsleden.

Het geeft te denken. Het is niet alleen een Nederlands probleem, al denken wij graag formaat polder. 't Valt ook niet met Jippen, Jannekes, Een- of Eekhoorns, Zijkerds of Melkerts in de hand te houden. Het kwaad is omvangrijk en sluipt. Het inspireert dwazen tot heldendaden.

 

Reacties: (1)


Dat is dan wel weer fijn aan de polder. In Frankrijk wordt het meteen een bloedbad. Hier blijft het bij een taart in je gezicht. Neem de breedbeeldgijzeling. In andere landen was minstens die hele toren opgeblazen. Zo zijn er honderden voorbeelden.
De familie Soekarno steelt 15 miljard dollar van de gemeenschap, Bram Peper maakt een snoepreisje met de Spido.
Bill Clinton laat zich pijpen door een stagiaire, Wim Kok weet niet eens wat dat ís.
In Belgie had je de Bende van Nijvel en Marc Dutroux, hier heb je Rara en een blanke jongen van ongeveer 16 in Ede (zie Tonie.net).
In Engeland voeren de sterren een strijd op leven en dood met de tabloids, in "dit kikkerlandje" komen ze gezellig een liedje zingen op het afscheidsfeestje van Henk vd Meyden.
Wat er hier in de polder gebeurt is allemaal weinig tot de verbeelding sprekend, maar wel zo gezellig. Toch?
Nimo, 27-03-2002 22:15 http://www.jeronimo.blogspot.com

 

 

 

Site Meter