Terug naar Log

04-02-2002: "Alles weer gewoon"

Terug naar alles gewoon en in de maand april bij mijn weten verder geen feestelijk dagen meer. Alsof we iets te klagen hadden. We hadden een uitgesproken luizenleven. Om te beginnen hoefden wij niet naar meublelshows. We zijn op antiek en hebben zo langzaam dito gerfd van ouders en verdere familie. Slijt niet en wordt alleen maar beter door gebruik mits af en toe (meer af dan toe) een likje bijenwas. Duurkoop blijkt in dit geval goedkoop en het scheelt een hoop gewinkel.

Geen kleinkinders dus pretparken hoefden ook al niet, evenmin als tuincentra. Uitgebloeide binnenpotten met narcisbolletjes in het wild uitgeplant in de hoop op een duurzaam voortbestaan. Meestal doen bolletjes het goed in de kale zandgrond. Nieuwe aanplant dan? Bestaat hier meestal uit bestaand spul opgraven, delen of scheuren, en op een andere plek weer uitplanten. 't Is anders niet te doen want we kunnen bezig blijven. Alleen in de vijver moet, zo te zien, straks worden bijgeplant.

Eten was informeel en reuze knus. Op de ene dag wielrenners in sporting dress en de andere dag toch nog onverwacht een motorrijder die zijn leer had verruild voor jeans en goed was voor vele restjes. Prima geregeld en erg ontspannen met zulk schitterend weer. Knie maakt dat ik nog niet vanalles in de tuin moet ondernemen. Voor het eerst sinds jaren werkelijk waar lui een boekje zitten lezen in de zon. Is zeer goed bevallen. Ik werd altijd opgejaagd door iets dat nog gebeuren moest en was vergeten dat lui zijn een wel zeer behaaglijke optie is in de zon met vogeltjesgefluit.

Belastingtijd. Derdehands notebook met Win 98 van stal gehaald. In de loop van het jaar was het Mac-netwerkje veranderd. Even piekeren hoe alles weer door elkaar te weven. Nou ja, niet te preciesjes alsjeblieft. Als de Mac-printer aan de PC wil werken is het voorlopig wel weer mooi, en dat wil hij.
Ondertussen is echtvriend met Beer naar dokter geweest om de hechtingen uit z'n poot te laten halen. Bij de oude kliniek nog, want die had poot in elkaar genaaid. Zeer diepe wond, maar niet te traceren waardoor. Straks het paadje nog eens langs waar hij de verwonding heeft opgelopen, zijn kop verliezend tegen buurhond rottweiler die los liep toen? En dan lekker buiten onderuit in de ligstoel met m'n boekje. Even de zorgen vergetend over Midden Oosten en verdere politiek.

 

Reacties: (1)


Win 98? Nu ja, dat zal wel een typ fout zijn.

Vogeltjesgefluit, zeker deze ochtend om 06.30 toen ik op het fietsje zat was het een heel orkest.
bas, 02-04-2002 16:16

 

 

 

Site Meter