Terug naar Log

04-03-2002: "Geurtje"

Vier aubergines die nodig op moeten, drie grote uien en drie vinnige sjalotten, een nogal verse bol knoflook en een fles olijfolie viŤrge. De herinnering dat ik van deze ingrediŽnten wel eens een hartverkwikkende auberginesalade heb gemaakt, al kan ik me de verhoudingen niet precies meer herinneren. Nog minder in welk kookboek het recept stond. Uit de losse pols dan maar.

Aubergines onder de grill gaar en geblakerd laten worden. Vel eraf en vruchtvlees malen. Hierdoorheen de gemoesde rauwe uien, knoflooktenen, peper, zout en een flinke scheut olijfolie mixen. Weitje van fijngeknipte peterselie er overheen en opdienen met tijmhoningbrood. Allemachtig!

Drank wist de brand niet eens te blussen, integendeel. Gelukkig was er nog magere yoghurt waardoorheen we een restje slagroom konden kloppen. Het is nu twee uur later en al mijn papillen liggen nog steeds onder vuur. Als ik Beer in zijn snufferd asem draait hij zijn snuit grommend van me weg. Met een stukje kauwgom probeer ik mijn bekhygiŽne weer op aanvaardbaar niveau te krijgen, maar de gom heeft na luttele seconden smaak en geur van knoflookteen aangenomen.

Hoop dat de tandarts er morgen aan denkt zijn mondlapje voor te doen.

 

 

 

 

Site Meter