Terug naar Log

04-04-2002: "Sfeertje"

De konijnen zijn terug van paasvakantie en vreten de fris opgeschoten hosta's kaal. Weetje wat die planten kosten?, roep ik uit het raam. Kijken ze me dom aan om vervolgens als scheten weg te schieten met hun witte wipstaart. Een konijn is vertederend, maar straks bennen ze bij bosjes. Er is geen tekkel meer om ze op afstand te houden.

Koppeltje verliefde eenden achter in de vijver. Scheer je weg, wat moeten jullie daar? Je brengt alleen maar ziekten over of ongewenst dril van spulles dat we hier niet willen fokken. D'r is net een maatregel afgekondigd om ongewenste vis een beter leven te bezorgen. Overbevolking mag niet meer dus ingerukt.

Hoewel ik sta te armenzwaaien achter glas, steken ze hun kont nog maar eens hoog boven water terwijl ze het miniplasje aflepelen naar voedsel dat voor ons eigen broed is bestemd. Omdat ze zich niets van ons aantrekken stapt hus met veel kabaal naar buiten. Ze heffen alleen maar de kop om te zien of hij soms brood bij zich heeft. Het is aan alles te merken dat ze van het verwende slag zijn.

Het kan zijn dat buurman paar huizen verder aan andere kant zijn huis te koop heeft gezet. Vrouw lijkt vertrokken want in geen maanden haar of haar wasrek gezien, terwijl we met haar nog wel eens een praatje maakten. Er stoppen steeds auto's of ze rijden langzaam om te kijken. En dan bedoel ik niet minder dan cabriolets van de grote merken met dit weer very, very open.

Niks mis mee maar wat eruit stapt valt soms onder de categorie majestueus opgewerkte suikerspin met kunstig plakwerk, hoge struikelhakken die meteen in 't zand wegzakken en rokjes waarmee je niet makkelijk een dennenappeltje van de tegels raapt die nu bij bosjes vallen. En dan zo'n breedgeschouderde oerman erlangs met zwaaiende armen en veel dik goud op behaarde borst. Ze hebben hun mastiff of rottweiler gelukkig thuisgelaten omdat die niet in het autootje past.

 

 

 

 

Site Meter