Terug naar Log

04-08-2002: "Treurigheid"

Vandaag kom ik niet verder dan een gevoel van treurigheid. In Midden-Oosten zit geen schot. Bethlehem lijkt beroerder dan het vanmorgen begon; Powell's bezoek bij voorbaat zinloos. Bush brult als getergde leeuw maar heeft de wond laten veretteren. Margalit, IsraŽls ambassadeur in Nederland, beweert dat de staat IsraŽl "het eeuwigdurende antwoord van het joodse volk op Auschwitz" belichaamt, maar heeft nog niet door dat de Palestijnen hieraan part noch deel hadden. Melkert, de gladjanus, zal er nog een campagneslagje uit slaan met zijn voorstel
dat de lidstaten van de Europese Unie hun ambassadeurs terugtrekken uit IsraŽl en Saddam Hoessein lacht in zijn vuistje.
Hallo, heeft iemand nog door waarmee we bezig zijn?

Alleen Queen Mom heeft in de zalige onschuld van al haar schulden eeuwige rust verdiend. Haar wereld leek opgebouwd uit soepel vallende mousselines. Ongetwijfeld made in India aan kleur en weefsels te zien, waarvan zij de laatste keizerin was. En de grote Koh-i-Noor in haar kroon die haar deze dagen vergezelt. Die ondanks slijpen maar niet glimmen wilde en nog altijd door India wordt teruggevraagd.

 

 

 

 

Site Meter