Terug naar Log

04-18-2002: "Jeugdherinnering"

Floris eerst laten hongeren en toen feestbordje aangeboden van hartige zaken: smeerkaas, roomkaas, leverworst en biefstukworst. De geuren werden wat hooghartig ingenomen met zo'n blik van hoe kan je dit voor mij bedenken? De dierenartsen hadden alleen maar opgenoemd wat bij katten favoriet is. Uiteindelijk - hij had honger per slot - viel de keuze op de biefstukworst. Die had ik er zelf nog bij verzonnen want ik ken mijn pappenheimer. Maar ik had kunnen weten van die toch nog beetje lange tanden, want deze biefworst is te zout en peperachtig.

Kwam door de herinnering aan hoe hij en zijn broertje hier met zes weken kwamen op een voederschema waarin 's middags een balletje rauwe biefstuk voorkwam. Geen tartaar met toegevoegde conserveer en kleur, maar vers te snijden mals rund, jaja. Zaten ze met z'n tweeŽn op het aanrecht te joelen en jodelen als ik stond te snijden. Deden ze compleet een moord voor. D'r zijn in de loop der jaren dan ook wel voor mensen bedoelde biefstukken op onverklaarbare wijze verdwenen.

Dat katten jeugdherinneringen hebben is duidelijk. Zo is Pluis voor alles te lijmen met een MacDonnalds milkshake. Een van de eerste dagen dat hij hier woonden haalden we junkfood en mocht hij het rietje van de aardbeienshake aflikken. Het mag dus geen bananensmaak zijn of vanille, geen ander merk dan MacDonnalds. Bij aardbeienshake is hij niet te houden, springt op tafel, staat te stampvoeten van ongeduld, is in staat mij het rietje uit de mond te meppen, neemt geen genoegen met een dikke drup op een bordje want de grote pret is nou net rietje likken.

 

 

 

 

Site Meter